Com descobrir tot el que Facebook sap de tu en tres senzills passos

Compartir

L’escàndol que va afectar a Cambridge Analytica i Facebook arran de la utilització sense permís d’informació dels usuaris va despertar l’interès per saber quin tipus de dades estan emmagatzemats a la xarxa social.

A aquests arxius es pot accedir com a pas previ a esborrar el compte d’usuari o a través de la pestanya de configuració.
Els registres són enviats després a l’adreça de correu electrònic associada a Facebook.

Aquí t’indiquem com accedir a aquests arxius:

1. Fes clic en la part superior dreta de qualsevol pàgina de Facebook i selecciona “Configuració”.
2. Fes clic en “Descàrrega una còpia de la teva informació” sota la configuració general del compte.
3. Fes clic a “Crear el meu arxiu”.

Una vegada realitzats aquests passos, el sistema exigeix una confirmació d’identitat mitjançant la introducció de la contrasenya per iniciar el procés de descàrrega.
Quins són els canvis en Facebook que promet Mark Zuckerberg per evitar un altre cas com el de Cambridge Analytica.
Com pots controlar la informació que cedeixes a les apps de Facebook i com esborrar el teu compte i les teves dades.

Facebook després envia un correu electrònic avisant que s’enviarà un segon e-mail amb un enllaç que permetrà accedir a la descàrrega una vegada que hagi estat completada. Per a això, el sistema torna a requerir la teva contrasenya.
En el mateix missatge s’aclareix que “per motius de seguretat” aquest enllaç només funcionarà durant uns dies després de ser enviat.

La companyia també ofereix la possibilitat de verificar si estan emmagatzemades dades de targetes de crèdit. Per a això cal fer clic a “Configuració”, després a “Pagament” i anar a l’opció “Mètodes de pagament”.
Una vegada allí, es poden canviar o eliminar les dades emmagatzemades de les targetes de crèdit.

Facebook també ofereix la possibilitat de verificar si estan emmagatzemades les dades de la teva targeta de crèdit.
L’empresa, les activitats de la qual estan sent investigades a Estats Units, va explicar a través d’un comunicat que és una “pràctica molt usada” la de pujar les llistes de contactes en iniciar una sessió amb un telèfon mòbil en un servei de missatges instantanis o en una app social.
La companyia va insistir que això és opcional i que sempre se’ls demana permís als usuaris.

Arnau Sanz Ardanuy

Director ycom.cat i de l'agència de marketing Imagina. Especialitzat en tendències, eines TIC, xarxes socials i publicitat online.