AMANIDA CÈSAR DE KALE I TOFU [RECEPTA 3.0]

kale-i-tofu
Compartir

 

En els últims anys s’ha parlat del kale -col japonesa o arrissada- que es cultiva bàsicament al Japó, però també a Europa i als EE.UU- com un superfood, però què és el que fa que sigui tan especial?

El kale és un aliment amb moltes propietats beneficioses per al nostre organisme, entre elles destaca el seu baix valor calòric a causa que posseeix una elevada proporció d’aigua en la seva composició, la seva riquesa en minerals, calci, ferro en altes proporcions, magnesi, potassi i zinc a més d’un alt contingut proteic d’aproximadament 10% amb una inferior aportació d’hidrats i al voltant de 3% de fibra. Un súper aliment!

És per aquesta febre del kale i perquè a YCOM som greenlovers i healthy foodies, que t’ensenyem a fer una deliciosa amanida de kale estil Cèsar.

 

Com preparar una deliciosa amanida de kale i tofu

Però el millor són les quantitats: per cada caloria el kale té més ferro que la carn, més calci que la llet i deu vegades més Vitamina C que els espinacs!

Ingredients per 2 persones

Per preparar l’amanida necessitem:

  • 100 g de kale
  • 100 g d’enciam romà
  • formatge parmesà ratllat
  • Un paquet de 200 gr. de tofu ferm, escorregut i tallat en cubs d’1,90 cm aprox.
  • 1/2 tasseta de fècula de blat de moro

Mentre, per a la salsa necessitem:

  • 1 dent a all
  • 85 gr. de tofu suau
  • 1,5 cullerades de parmesà en pols
  • 5 anxoves en conserva
  • 1 cullerada (5 ml) de mostassa de Dijon
  • 120 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 10 ml de suc de llimona
  • Sal i pebre negre mòlt

En aquest remix creatiu d’un clàssic de Caesar, fregim cubs de tofu fins que es tornin cruixents i semblants als croutons. A més, mescla tofu suau amb oli d’oliva, suc de llimona i una anxova per fer una salsa a l’estil Cèsar sense els rovells d’ou cru estàndard. Una preparació diferent que conserva gran part del sabor de tota la vida al mateix temps que té un toc diferent.

1. Preparem a l’amaniment estil Cèsar

Posem el tofu suau, l’all, les anxoves, la mostassa, l’oli, la llimona, el parmesà en pols, un polsim de sal i uns 10 grans de pebre dins el got de la batedora i batem fins que quedi homogeni.

2. Preparem el tofu suau

Embolica el tofu ferm en tovalloles de paper i pressioni una mica d’aigua. En una paella gran, escalfa l’oli fins que estigui brillant. En un bol, barreja el tofu amb la fècula de blat de moro fins que estigui cobert. Afegim el pa a l’oli i el fregim a foc moderadament alt, voltejant una vegada, fins que estiguin cruixents, uns 8 minuts. Usant una cullera ranurada, transfereix els croutons a un plat folrat amb paper de cuina; corregim de sal.

3. Tallem i rentem el kale i l’enciam romà

Tallem l’enciam romà en petits trossos. Per preparar el kale separem les fulles de la tija i després les tallem a trossos. A continuació rentem les fulles d’ambdues verdures en aigua freda, les escorrem bé i les reservem a l’enciamera.

5. Emplatem l’amanida!

En un bol gran, barreja l’enciam romà amb la salsa i dos terços dels croutons. Transfereix l’amanida als plats i cobreix amb els crostons de tofu restants. Espolvoreja amb parmesà i serveix!

 

Aquest bol d’amanida 3.0 és senzill i alhora sa i deliciós! És baix en calories i té propietats antioxidants i antiinflamatòries a més de Vitamina K, C, A, calci, potassi i fibra.

Però això no vol dir que a partir d’ara hagis d’alimentar-te a base de kale! Combina’l amb espinacs i bledes! Un dels secrets per a una alimentació healthy és la varietat.

Etiquetes: