Idees per sopar amb amics a casa

sopar amb amics
Compartir

Un sopar és una ocasió fantàstica per a gaudir dels bons amics. Un sopar amb amics és un moment ideal per poder compartir riures, experiències i confidències amb les persones que estimes. I que millor manera que fer-ho a casa, sense presses i acompanyat d’un bon vi i una relaxada sobretaula.

Però tot i que ens agrada la bona cuina i el menjar saludable, sovint no tenim temps de passar tot un dia elaborant receptes originals i sofisticades i ens assalta la temuda pregunta “què faig per sopar?” Així doncs, és important trobar l’equilibri entre quelcom sa, bo i de preparació ràpida.

A Ycom.cat et presentem algunes idees per sopar amb amics a casa amb un exemple de menú que podríem batejar com fast&healthy. Et demostrarem com menjar saludable no està pas renyat amb la manca de temps!!

Algunes receptes originals per sopar

Com a entrant…

Green Smoothy

Els batuts no només serveixen com a esmorzars o postres, també podem prendre’ls com a entrants. És una manera ideal, lleugera i molt saludable, de començar un bon àpat. A més, és increïblement ràpida de preparar. En un tres i no res el tindràs a punt per servir!

Per elaborar aquest Smoothy necessites:

  • 200 ml de llet de coco
  • 1 got d’aigua mineral
  • 2-3 glaçons de gel
  • 1 plàtan
  • 1 alvocat
  • 1 cogombre
  • 1 grapat d’espinacs frescs
  • 1 culleradeta de llavors de xia prèviament remullades o picades
  • 1 culleradeta de llavors de lli prèviament remullades o picades
  • 1-2 cm d’arrel fresca de gingebre (segons si t’agrada més o menys el gust picant)

Prepara tots els ingredients en una batedora americana, bat durant aproximadament 1 minut i llestos!!

A l’hora de servir, quedarà molt vistós si ho presentes en petits pots de vidre (recorda que es tracta només d’un entrant), i ho decores amb una fulla de menta y mitja rodanxeta de cogombre.

 

De primer…

Amanida de quinoa amb vegetals sobre base d’hummus

Per preparar l’amanida, necessitaràs els següents ingredients:

  • Quinoa reial
  • 1 ceba vermella
  • 1 pebrot verd
  • ½ pebrot vermell
  • 1 cogombre
  • 2 pastanagues ratllades
  • un grapat de llavors de carabassa

Per elaborar l’hummus necessitaràs els següents ingredients:

  • 500 grams de cigrons bullits
  • 3 cullerades de tahina
  • 1 gra d’all
  • ½ got d’aigua mineral
  • El suc d’una llimona
  • 2 cullerada d’oli d’oliva verge extra
  • 1 culleradeta de comí molt
  • 1 polsim de sal
  • 1 polsim de pebre negre

La preparació de l’hummus és molt senzilla. Només hauràs de ficar tots els ingredients dins la batedora i batre fins a aconseguir una pasta completament integrada. Reserva.

Per a la preparació de l’amanida de quinoa, el primer que has de fer es rentar la quinoa amb abundant aigua freda. Aquest pas es molt important, ja que la quinoa conté saponines, uns compostos tòxics que poden causar irritació i inflamació intestinal.

Un cop rentada i escorreguda, s’ha de bullir durant aproximadament 20 minuts, i tornar a passar-la per un colador ben fi. Reserva-la

A continuació, talla a dauets petits o brunoise els vegetals i ratlla la pastanaga.

Barreja la quinoa amb els vegetals i reserva.

Munta una base d’hummus i sobre ella, afegeix-ne l’amanida. Decora-la amb la pastanaga ratllada i les llavors de carabassa.

A l’hora d’emplatar, pots optar per muntar el plat de manera individual o bé servir-lo a mode que pogueu compartir. El pà de pita serà un acompanyament excel·lent.

 

Com a plat principal…

Tataki de tonyina

Per elaborar aquest plat necessitaràs:

  • 400 g de tonyina vermella fresca
  • 50 ml de vinagre d’arròs
  • 100 ml de salsa de soja
  • 1 cullerada de llavors torrades de sèsam
  • mitja culleradeta de gingebre mòlt
  • un polsim de sal

Per a preparar el marinat, barreja bé els ingredients fins que quedin integrats. Utilitza només una part del sèsam, ja que l’altre l’hauràs de fer servir per arrebossar el peix. A continuació, submergeix els lloms de tonyina sencers dins la salsa, i deixa-ho macerar de 15 minuts a 1 hora (com més estona, més gust agafarà i més es cuinarà).

Un cop passat aquest temps,  treu els lloms de la barreja i arrebossa’ls amb el sèsam torrat. Talla’ls a rodanxes d’una mica menys d’un dit.

Per acabar, escalfa la paella a foc viu, i passa les rodanxes durant 10 segons per cada banda.

Coloca’ls sobre una taula de pissarra, acompanyat amb un bol amb salsa de soja i llavors de sèsam.

 

I per postres…

Púding de plàtan amb panses

Per preparar el púding necessitaràs els següents ingredients:

  • 2 plàtans ben madurs
  • 3 cullerades de farina d’avena
  • 2 ous
  • 30 g de panses

Preescalfa el forn a 180º. Coloca els plàtans tallats a trossos, la farina i els ous dins de la batedora i bat fins a integrar els ingredients.

A continuació, fica-hi les panses i distribueix-les bé per tota la barreja. Aquesta recepta no necessita sucre, ja que el plàtan i les panses li aportaran força dolçor, però si ho prefereixes més dolç, amb un quart de culleradeta de sucre, n’hi haurà prou.

Bolca-hi el contingut en un motlle especial per a púdings, sigui de silicona o de metall i deixa’l fornejar durant 18-20 minuts entre 180º i 200º. Deixa que es refredi abans de treure’l del motlle.

Ara només quedarà servir-lo! pots fer-ho acompanyat d’una bola de gelat del teu gust preferit, o simplement d’un grapadet de fruits del bosc

 

Bé doncs, enllestit ja aquest sopar original fet a casa, només quedarà que el marideu amb uns bons vins i que gaudiu del sopar, però sobretot… de la companyia!!

 

Bon profit!

 

 

 

 

 

 

YCOM

YCOM

Redacció ycom.cat.
YCOM