Idees per sopar amb amics a casa

sopar amb amics

Un sopar és una ocasió fantàstica per a gaudir dels bons amics. Un sopar amb amics és un moment ideal per poder compartir riures, experiències i confidències amb les persones que estimes. I que millor manera que fer-ho a casa, sense presses i acompanyat d’un bon vi i una relaxada sobretaula.

Però tot i que ens agrada la bona cuina i el menjar saludable, sovint no tenim temps de passar tot un dia elaborant receptes originals i sofisticades i ens assalta la temuda pregunta “què faig per sopar?” Així doncs, és important trobar l’equilibri entre quelcom sa, bo i de preparació ràpida.

A Ycom.cat et presentem algunes idees per sopar amb amics a casa amb un exemple de menú que podríem batejar com fast&healthy. Et demostrarem com menjar saludable no està pas renyat amb la manca de temps!!

Algunes receptes originals per sopar

Com a entrant…

Green Smoothy

Els batuts no només serveixen com a esmorzars o postres, també podem prendre’ls com a entrants. És una manera ideal, lleugera i molt saludable, de començar un bon àpat. A més, és increïblement ràpida de preparar. En un tres i no res el tindràs a punt per servir!

Per elaborar aquest Smoothy necessites:

  • 200 ml de llet de coco
  • 1 got d’aigua mineral
  • 2-3 glaçons de gel
  • 1 plàtan
  • 1 alvocat
  • 1 cogombre
  • 1 grapat d’espinacs frescs
  • 1 culleradeta de llavors de xia prèviament remullades o picades
  • 1 culleradeta de llavors de lli prèviament remullades o picades
  • 1-2 cm d’arrel fresca de gingebre (segons si t’agrada més o menys el gust picant)

Prepara tots els ingredients en una batedora americana, bat durant aproximadament 1 minut i llestos!!

A l’hora de servir, quedarà molt vistós si ho presentes en petits pots de vidre (recorda que es tracta només d’un entrant), i ho decores amb una fulla de menta y mitja rodanxeta de cogombre.

 

De primer…

Amanida de quinoa amb vegetals sobre base d’hummus

Per preparar l’amanida, necessitaràs els següents ingredients:

  • Quinoa reial
  • 1 ceba vermella
  • 1 pebrot verd
  • ½ pebrot vermell
  • 1 cogombre
  • 2 pastanagues ratllades
  • un grapat de llavors de carabassa

Per elaborar l’hummus necessitaràs els següents ingredients:

  • 500 grams de cigrons bullits
  • 3 cullerades de tahina
  • 1 gra d’all
  • ½ got d’aigua mineral
  • El suc d’una llimona
  • 2 cullerada d’oli d’oliva verge extra
  • 1 culleradeta de comí molt
  • 1 polsim de sal
  • 1 polsim de pebre negre

La preparació de l’hummus és molt senzilla. Només hauràs de ficar tots els ingredients dins la batedora i batre fins a aconseguir una pasta completament integrada. Reserva.

Per a la preparació de l’amanida de quinoa, el primer que has de fer es rentar la quinoa amb abundant aigua freda. Aquest pas es molt important, ja que la quinoa conté saponines, uns compostos tòxics que poden causar irritació i inflamació intestinal.

Un cop rentada i escorreguda, s’ha de bullir durant aproximadament 20 minuts, i tornar a passar-la per un colador ben fi. Reserva-la

A continuació, talla a dauets petits o brunoise els vegetals i ratlla la pastanaga.

Barreja la quinoa amb els vegetals i reserva.

Munta una base d’hummus i sobre ella, afegeix-ne l’amanida. Decora-la amb la pastanaga ratllada i les llavors de carabassa.

A l’hora d’emplatar, pots optar per muntar el plat de manera individual o bé servir-lo a mode que pogueu compartir. El pà de pita serà un acompanyament excel·lent.

 

Com a plat principal…

Tataki de tonyina

Per elaborar aquest plat necessitaràs:

  • 400 g de tonyina vermella fresca
  • 50 ml de vinagre d’arròs
  • 100 ml de salsa de soja
  • 1 cullerada de llavors torrades de sèsam
  • mitja culleradeta de gingebre mòlt
  • un polsim de sal

Per a preparar el marinat, barreja bé els ingredients fins que quedin integrats. Utilitza només una part del sèsam, ja que l’altre l’hauràs de fer servir per arrebossar el peix. A continuació, submergeix els lloms de tonyina sencers dins la salsa, i deixa-ho macerar de 15 minuts a 1 hora (com més estona, més gust agafarà i més es cuinarà).

Un cop passat aquest temps,  treu els lloms de la barreja i arrebossa’ls amb el sèsam torrat. Talla’ls a rodanxes d’una mica menys d’un dit.

Per acabar, escalfa la paella a foc viu, i passa les rodanxes durant 10 segons per cada banda.

Coloca’ls sobre una taula de pissarra, acompanyat amb un bol amb salsa de soja i llavors de sèsam.

 

I per postres…

Púding de plàtan amb panses

Per preparar el púding necessitaràs els següents ingredients:

  • 2 plàtans ben madurs
  • 3 cullerades de farina d’avena
  • 2 ous
  • 30 g de panses

Preescalfa el forn a 180º. Coloca els plàtans tallats a trossos, la farina i els ous dins de la batedora i bat fins a integrar els ingredients.

A continuació, fica-hi les panses i distribueix-les bé per tota la barreja. Aquesta recepta no necessita sucre, ja que el plàtan i les panses li aportaran força dolçor, però si ho prefereixes més dolç, amb un quart de culleradeta de sucre, n’hi haurà prou.

Bolca-hi el contingut en un motlle especial per a púdings, sigui de silicona o de metall i deixa’l fornejar durant 18-20 minuts entre 180º i 200º. Deixa que es refredi abans de treure’l del motlle.

Ara només quedarà servir-lo! pots fer-ho acompanyat d’una bola de gelat del teu gust preferit, o simplement d’un grapadet de fruits del bosc

 

Bé doncs, enllestit ja aquest sopar original fet a casa, només quedarà que el marideu amb uns bons vins i que gaudiu del sopar, però sobretot… de la companyia!!

 

Bon profit!

 

 

 

 

 

 

T'interessen aquests continguts en català?

Subscriu-te al butlletí d'ycom i rebràs la informació més destacada i articles exclusius al teu correu electrònic una vegada per setmana.

000-017   000-080   000-089   000-104   000-105   000-106   070-461   100-101   100-105  , 100-105  , 101   101-400   102-400   1V0-601   1Y0-201   1Z0-051   1Z0-060   1Z0-061   1Z0-144   1z0-434   1Z0-803   1Z0-804   1z0-808   200-101   200-120   200-125  , 200-125  , 200-310   200-355   210-060   210-065   210-260   220-801   220-802   220-901   220-902   2V0-620   2V0-621   2V0-621D   300-070   300-075   300-101   300-115   300-135   3002   300-206   300-208   300-209   300-320   350-001   350-018   350-029   350-030   350-050   350-060   350-080   352-001   400-051   400-101   400-201   500-260   640-692   640-911   640-916   642-732   642-999   700-501   70-177   70-178   70-243   70-246   70-270   70-346   70-347   70-410   70-411   70-412   70-413   70-417   70-461   70-462   70-463   70-480   70-483   70-486   70-487   70-488   70-532   70-533   70-534   70-980   74-678   810-403   9A0-385   9L0-012   9L0-066   ADM-201   AWS-SYSOPS   C_TFIN52_66   c2010-652   c2010-657   CAP   CAS-002   CCA-500   CISM   CISSP   CRISC   EX200   EX300   HP0-S42   ICBB   ICGB   ITILFND   JK0-022   JN0-102   JN0-360   LX0-103   LX0-104   M70-101   MB2-704   MB2-707   MB5-705   MB6-703   N10-006   NS0-157   NSE4   OG0-091   OG0-093   PEGACPBA71V1   PMP   PR000041   SSCP   SY0-401   VCP550   2V0-621   200-120   JK0-022   9A0-385   70-533   1z0-434   N10-006   PMP   70-532   300-320   70-412   100-105  , 70-410   9L0-066   NSE4   000-105   400-201   300-208   MB2-704   70-417   ICBB   350-060   NSE4   HP0-S42   NSE4   1Z0-144   70-246   101-400   000-017   300-208   1Z0-060   101-400   102-400   1Z0-804   70-534   350-029   70-178   70-462   EX200   000-017   9L0-012   CAP   000-106   C_TFIN52_66   c2010-652   CCA-500   70-488   N10-006   642-999   M70-101   300-135   2V0-621   CAP   300-135   C_TFIN52_66