POSTRES PER DIABÈTICS ─ FÀCILS I BONS!

fruita-i-cereals
Compartir

 

Aquests postres ràpids i senzills ajudaran a totes les persones diabètiques a gaudir d’un bon dolç sense la quantitat de sucre que tindria un postre processat.
L’esmorzar és el menjar més important del dia, i que millor que començar el matí amb algun tipus de dolç, sobretot si ets diabètic i llaminer (com nosaltres) i fa molt de temps que no en proves cap, de dolç!

Des d’YCOM et deixem tres postres per diabètics, que són fàcils i ràpids, fàcils i a més a més, econòmics.

3 postres per diabètics deliciosos

I fer quelcom de handmade, sempre és la millor opció, ja que el preu elevat dels dolços sense sucre no ajuden molt. Per començar, heu de saber que aquests postres per diabètics són aptes per a la diabetis tant de tipus 1 com de tipus 2.

Anem a escalfar el forn!

 

Cookies amb llavors de xocolata

Aquestes cookies són apte per a vegetarians, i estan totalment lliure de soja i nous a més de ser baix en sodi i carbohidrats.

Necessitem:

  • 1/2 tassa d’oli de canola
  • 3 cullerades de mantega
  • 1/2 tassa d’estèvia
  • 1/2 de sucre bru (o substitutiu)
  • 1 culleradeta de bicarbonat de sodi
  • 1/4 culleradeta de sal
  • 2 clares d’ou
  • 2 culleradetes de vainilla
  • 2 tasses i mitja de farina
  • 1 tassa de llavors de xocolata negra 0% sucre

Pas 1

Preescalfem el forn a 190 ºC. Cobrim la safata de les galetes amb paper de forn perquè no s’enganxin o greixem les safates per fornejar les galetes.

Pas 2

En un bol gran combinem l’oli i la mantega, batem amb la batedora elèctrica a velocitat mitjana durant 30 segons. Agreguem l’estèvia, el sucre bru, el bicarbonat de sodi i la sal, no deixem de remoure fins que estigui ben barrejat.

Pas 3

Batre les clares d’ou i la vainilla. Agreguem la quantitat de farina que puguis amb la batedora. Amb una cullera de fusta, barregem la farina restant i els llavors de xocolata.

Pas 4

Agafem la massa amb una cullereta rodona i l’anem posant en la safata del forn. Una vegada col·locades les boles de galetes les aplanem amb cura. Fornegem uns 8 minuts o fins que vegem les vores torrades i la galeta daurada.

Pas 5

Deixem reposar les galetes almenys durant 1 minut. I l’afegim a un pot d’alumini per a galetes quan aquestes ja estiguin fredes, pots repetir la tanda les vegades que vulguis i així tenir galetes ja preparades per a diversos dies!

Fruita fresca amb salsa cremosa

Aquesta recepta no conté ous, no té gluten, és baixa en greix i baixa en sodi. 

Necessitem:

  • 1/2 tassa de mató baix en greix
  • 1/2 tassa de puré de poma sense sucre
  • 1 cullerada de mel
  • 1 nectarina
  • 1 préssec
  • 1 taronja
  • maduixes
  • 1 pera
  • 1 plàtan petit
  • canyella mòlta

Pas 1

Pelem tota la fruita. La nectarina, taronja, maduixes i pera la tallem en llesques, el plàtan i el préssec els tallem en rodanxes.

Pas 2

Per a la salsa anem posarem en un recipient de liquadora el mató, el puré de poma i la mel. Ho barregem bé tot fins que quedi una crema suau i no gaire espessa.

Pas 3

En un bol afegim les rodanxes de nectarina, poma i les rodanxes de plàtan. Ho cobrim amb la salsa i espolvoregem una mica de canyella. La resta de la fruita pots usar-la per decoració o per anar mullant a la salsa. (Es pot afegir una mica de civada per donar textura i ajudar a la dieta!).

Pastís de cafè i avellanes

Aquest pastís és un dels postres per diabètics que va millor per al cor, ja que els seus components fan que sigui molt saludable, és apte per a vegetarians i és baix en sodi.

Necessitem:

  • 1/4 de tassa de civada
  • 1 culleradeta de sucre bru
  • 1/4 culleradeta de canyella mòlta
  • 1 cullerada d’oli vegetal
  • 1/4 tassa d’avellanes picades i torrades
  • 1 1/3 tassa de farina
  • 1/2 tassa d’estèvia
  • 1/2 culleradeta de llevat
  • 1/4 culleradeta de bicarbonat de sodi
  • molt poca sal
  • 1 ou lleugerament batut
  • 1/2 tassa de crema agra
  • 1/4 tassa d’aigua
  • 3 cullerades d’oli de canola
  • 2 cullerades de cacau en pols sense sucre
  • 1 cullerada de llet descremada
  • 1/2 culleradeta de vainilla

Pas 1

Preescalfar el forn a 190 ºC. Perquè no es pegui la millor opció és greixar el motlle on fem el pastís, la millor opció és el de la forma rectangular.

Pas 2

Per preparar la salsa, agafem un bol petit on combinarem la civada, el sucre bru i la canyella. Usant una liquadora o robot de pastisseria tallem l’oli vegetal fins que la mescla s’esmicoli. Afegim les avellanes i ho deixem a un costat.

Pas 3

En un bol mitjà combinem la farina, l’estèvia, el llevat, el bicarbonat de sodi i la sal. En un bol petit combinem l’ou batut, la crema agra, l’aigua i l’oli. Agreguem la mescla del bol petit a la farina i remenem bé fins que es combinin.

Pas 4

Agreguem a la barreja el cacau en pols, la llet i la vainilla fins que quedi una textura suau. Amb una cullera col·loquem la massa de color clar en una paella escampant-la de manera uniforme. Col·loquem la massa de xocolata en petits turonets sobre la massa de la paella. Usant una espàtula prima de metall, ho afegim tot al motlle i espolvoregem la cobertura del primer pas.

Pas 5

Ho fornegem durant 35 o 40 minuts, la millor manera de saber si està totalment fet és inserir-hi al centre un escuradents, si ens surt totalment net, ja estaria llest. Ho deixem refredar 10 minuts si volem servir-ho calent, o bé unes hores si ho volem servir a temperatura ambient.

 

Esperem que t’agradin tant com a nosaltres!

Etiquetes: