3 RECEPTES VEGETARIANES PER DUMMIES

crema-freda-de-remolatxa
Compartir

 

Ets un nou vegetarià? Els motius per la qual una persona decideix optar per una alimentació vegetariana són varis: principalment, per a moltes persones, un respecte absolut cap als animals és una causa major. Així mateix, cal recalcar que aquesta dieta té beneficis per a la salut -la carn vermella s’associa amb un major risc de malaltia cardiovascular i la processada (embotits, salsitxes) estar relacionada amb el càncer a causa d’alguns additius-.

Sigui com sigui, ser vegetarià és més fàcil del que creus, i a YCOM t’ho posem més fàcil encara amb aquestes 3 receptes vegetarianes per dummies, de nivell bàsic, sanes i delicioses!

3 receptes vegetarianes fàcils i delicioses

Aquestes receptes et serviran sobretot si estàs començant a dur una dieta vegetariana i no saps molt bé què menjar, ja que al principi costa una mica acostumar-se i treure’s de la carn. 

Amb les nostres receptes la transició de la dieta omnívora a la vegetariana se’t farà molt senzilla i no trobaràs a faltar cap sabor o textura, ja que ho tindràs amb opcions com el seitan i la soja.

Crema freda de remolatxa

Com a primer plat sempre és benvinguda una sopa, ja que són una opció lleugera i poden fer-se de dues formes totalment diferents, com són les sopes calentes i les sopes fredes. En aquesta ocasió et deixem amb una crema freda.

Per 2 o 3 racions, necessitem:

  • 1/2 remolatxa cuita
  • 2 cebes
  • 2 dents d’all picats
  • 5 pastanagues
  • 3 cullerades de suc de poma
  • 1/2 culleradeta d’orenga seca
  • 2 culleradetes de sal marina
  • 2 cullerades de vinagre de poma
  • 2 cullerades d’oli d’oliva
  • julivert, ciboulette o alfàbrega fresca
  • iogurt grec

Pas 1

Sofregim les cebes i l’all amb oli i un polsim de sal durant 10 minuts. Afegirem les pastanagues, el pebrot, dues tasses d’aigua i l’orenga. Taparem i courem durant 20 minuts.

Pas 2

Afegirem finalment la remolatxa i la farem puré. També agregarem el vinagre i el suc de poma que ens donarà un toc d’acidesa.

Pas 3

Deixem refredar, afegim una mica de iogurt grec, i emplatem.

Una vegada fet això podem afegir la guarnició que més ens agradi, com ara uns crostons de pa torrat, un cogombre tallat a dauets o alfàbrega fresca.

Pastes vegetarianes

Molts pensen que les persones que segueixen una dieta vegetariana no té moltes opcions a l’hora de menjar pasta, ja que la majoria usa ingredients que tenen una procedència animal, com la carn picada, les salsitxes o la cansalada. Per sort, el seitan i la soja texturitzada reemplacen la proteïna animal amb un sabor únic i exquisit.

Macarrons amb seitan

Per 3 racions, necessitem:

  • 1/2 paquet de macarrons integrals
  • 1/2 paquet de seitan tallat a cubs
  • julivert fresc tallat fi
  • 1 cullerada d’oli d’oliva
  • 1/2 cullerada de sal marina
  • salsa de tomàquet al gust

Pas 1

Bullim els macarrons amb abundant aigua i un polsim de sal, se li pot afegir una mica d’oli d’oliva perquè no s’enganxin.

Truc! Si vols comprovar si la pasta ja està ben cuita, pots agafar un macarró i talla’l, si el color de l’interior és igual que el de l’exterior ja estan llestos! Una vegada llestos procedim a escórrer-los.

Pas 2

Fregim el seitan amb un polsim d’oli d’oliva fins que la seva consistència sigui més cruixent i menys gelatinosa. Una vegada fregit, ho deixem sobre paper de cuina perquè absorbeixi l’oli.

Pas 3

Barregem el seitan amb la salsa de tomàquet i els macarrons. Podem decorar amb una mica de julivert i si volem afegir una mica de sabor extra, podem afegir una mica d’orenga i formatge o formatge vegà, en cas de ser-ho!

Espagueti a la falsa bolonyesa

Per a aquesta recepta necessitem:

  • 1/2 paquet de espaguetis
  • 1 pastanaga
  • 1/2 ceba
  • 3 tomàquets frescos
  • 1 tassa de bolets
  • 1 cullerada d’oli d’oliva
  • 1/2 cullerada de sal marina
  • 1 cullerada de pebre fumat
  • 1 rajolí de salsa de soja
  • orenga o alfàbrega fresca
  • 1 got de soja texturitzada fina

Pas 1

Bullim la pasta amb una mica de sal i oli perquè no s’enganxi. Si vols, pots afegir una pastilla de verdures per donar-li més sabor. Una vegada estigui bullida, l’escorrem.

Pas 2

Triturem els 4 tomàquets frescos per fer la salsa. Tallem tota la verdura a daus i la fregim amb oli d’oliva fins que quedi totalment daurada, sense deixar de moure perquè no es cremi. Afegim la soja texturitzada i barregem fins que també sigui daurada. Afegim la salsa de soja i un got i mig d’aigua.

Pas 3

Quan la soja hagi absorbit tota l’aigua afegim la salsa de tomàquet al costat del pebre vermell fumat i l’orenga. Deixem bullir fins que la salsa sigui més espessa.

Pas 4

Emplatem la pasta i tirem la bolonyesa per damunt, i si ho preferim, podem afegir una mica de formatge especial per gratinar, i una fulla d’alfàfrega fresca.

 

Algunes d’aquestes 3 receptes vegetarianes són més ràpides que altres, però en la seva majoria són receptes fàcils, assequibles i que es poden preparar en menys de mitja hora! Sanes, fàcils, ràpides i… delicioses!

Etiquetes: