Recepta arròs negre amb sípia – En 6 passes!

Compartir

Gaudeix d’una recepta d’arròs tradicional i aprèn a cuinar-la fàcilment gràcies a yCom.cat. En aquesta ocasió, t’explicarem com fer una recepta d’arròs negre amb sípia en poques passes per a que el proper diumenge puguis gaudir de la cuina i sorprendre a la teva família amb un plat per llepar-se els dits!

Encara que sempre pensem que és molt difícil fer un bon arròs, la veritat és que és més senzill del que pensem. Tan sols cal que tinguem en compte alguns consells per aconseguir que quedi lleuger i en el seu punt exacte. Així que, ja saps, agafa el davantal i el barret de cuinar i… mans als fogons!

Com fer un arròs negre ràpid i deliciós

Et donarem els ingredients per cuinar aquesta recepta d’arròs negre amb sípia per a 4 persones. Hauràs d’anar a la botiga i comprar el següent:

  • 400 gr. arròs
  • 1 sípia d’1,5kg (amb la melsa i la tinta)
  • 2 cebes
  • 2 tomàquets
  • 1 litre de brou de peix
  • oli d’oliva
  • sal
  • allioli – si vols fer-lo tú mateix, llegeix aquí la nostra recepta d’allioli casolà. Boníssim!
  • julivert trinxat

Pas 1

El primer pas que hem de seguir per fer la nostra recepta d’arròs negre és rentar bé la sípa dons la farem servir per a donar-li un toc deliciós al nostre plat. La pell l’ha de treure el peixater, nosaltres haurem de rentar-la i, un cop la tinguem, la tallarem a daus petits per a que s’integrin perfectament amb la recepta que estem preparant.

El brou de peix pots comprar-lo ja preparat o, si ho prefereixes, fer-ne un tu mateix de forma casolana; et recomanem aquesta altra opció encara que, lògicament, trigaràs més. Si decideixes utilitzar-ne un de preparat, no hi ha problema, doncs el gust igualment serà boníssim.

Pas 2

A continuació, picarem la ceba en talls petits, ratllarem els tomàquets i, juntament amb aquests últims, afegirem la melsa de la sípia; no cal que la hi afegim tota, si és massa gran, amb mitja ja n’hi haurà prou. Barreja bé amdbos ingredients i reserva.

recepta-arros-negre-sipia2

Pas 3

Ara posarem un bon raig d’oli a una paella i hi afegirem la ceba per fer-hi un sofregit, procura que el foc estigui a temperatura mitja per evitar que se’ns cremi. Ves remenant amb paciència i en 15 minuts, aproximadament, estarà enllestida.

El que busquem és que caramelitzi, un cop ho tingum, llavors afegirem el tomàquet que hem reservat al pas anterior (el que està amb la melsa) i deixarem que s’evapori l’aigua. Compta que en qüestió de 10 minuts, com a molt, ja estarà llest! Quan vegis que adquireix una textura semblant a la confitura, és que ja el tenim preparat i, per tant, podem incorporar la sípa.

Pas 4

Fiquem la sípia al sofregit i remenem per a que es barregi amb la resta d’ingredients. Deixem que es cuini durant uns 15 minuts tenint molta cura de que no es cremi. Quan estigui llesta, és l’hora de començar a fer l’arròs.

Pas 5

Tirem l’arròs comptant que, per cada persona, haurem de ficar 3/4 de got d’arròs. Quan tinguis la mida agafada, llavors haurem de remenar-ho amb la resta d’ingredients per a que es torri una mica. Haurem d’anar movent-lo tota l’estona per evitar que es cremi o es quedi enganxat, en qüestió de 3 o 4 minuts ja estarà llest.

Llavors, per a que la recepta d’arròs negre amb sípia quedi perfecte haurem de deixar-ho reposar durant uns 20 o 30 minuts cobert amb una tapa o un pany.

Pas 6

Passat aquest temps, només ens quedarà coure l’arròs. Per fer-ho, afegirem el brou de peix que teníem fet o comprat i hi barrejarem la tinta de la sípia. Quan estigui llest, afegirem aquesta barreja a la paella on tenim l’arròs torrat tenint en compta que, com a mínim, hem de posar el doble de brou que d’arròs. Rectifiquem de sal i deixem que l’arrós es cuini a foc mig.

En qüestió de 25 minuts, aproximadament, ja estarà llest l’arròs i, per tant, només ens quedarà el toc final: posar-li per sobre una mica d’allioli. Deixem que reposi uns 5 minuts i llestos!

recepta-arros-negre-sipia3

Trucs per a que l’arròs et quedi boníssim

A moltes persones els hi costa cuinar l’arròs: que si queda massa sec, que si queda massa enganxat, que si queda massa dur… De fet, és un dels aliments de la cuina mediterrània que més fem servir i, no obstant, ens costa molt trovar-hi el punt.

Per a que no et torni res més, a continuació et donarem alguns consells que t’ajudaràn a preparar una recepta d’arròs negre amb sípia digna de restaurant:

  • Escull arròs bomba: per a cuinar un plat d’arròs negre és important que escullis el bomba ja que és el més adient per a aquesta recepta.
  • No remenis mentre es cou l’arròs: durant plats com la paella o l’arròs negre és convenient que no es remenis ni barregis per evitar trencar el gra.
  • La importància del brou de peix: si vols que et quedi un plat deliciós, el millor que pots fer és cuinar tu mateix el brou per assegurar-te un plat de qualitat i gustós.
  • Afegir oli d’oliva: si veus que l’arròs està quedant una mica enganxat, pots afegir-hi una cullerada d’oli d’oliva per a donar-li una textura més lleugera i que el gra pugui separar-se.
  • Escull una paella antiadherent: per així evitar que els ingredients es cremin o es quedin enganxats.
  • Cuina a foc baix: un cop tiris l’arròs hauràs d’abaixar el foc i deixar-lo a una temperatura mitja-baixa.

Elia

Redactora digital especialitzada en temes d'oci, cultura i benestar