Musclos al vapor – 2 receptes MOLT senzilles de fer!

Compartir

Segur que quan vas a fer una paella o vols donar-te un homenatge (aniversari, Nadal, etcètera) els musclos no falten a la taula, veritat? Això és perquè són un aliment deliciós, fàcil de preparar i, a més a més, sempre queda bé amb qualsevol àpat.

A yCom.cat volem donar-te una de les receptes més senzilles i boníssimes que pots fer a casa i que, segur, et quedarà perfectament bé, com si estiguéssis a un restaurant de categoria! Segueix llegint i descobreix la recepta dels musclos al vapor, per llepar-se els dits!

Consulta aquí altres receptes de carn i peix 

Musclos al vapor amb vi blanc: recepta fàcil de preparar!

Els musclos al vapor es poden preparar amb vi blanc i adopten un gust boníssim ideal per celebracions com el Nadal o al Cap d’Any. El toc que li dóna el vi es deliciós i segur que els hi encantarà als teus convidats. Per fer aquest plat necessitaràs els següents ingredients:

  • 500 gr. de musclos
  • 200 ml. de vi blanc
  • 1 fulla de llorer
  • Julivert triturat
  • 1 dent d’all
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva

En el moment d’escollir els ingredients que utilitzaràs a la recepta has de tenir en compte que el vi blanc ha de ser gustós doncs li donarà el toc essencial al nostre plat. Comencem!

Pas 1

Per fer musclos al vapor al vi blanc començarem possant una mica de vi blanc en una olla juntament amb el llorel, el julivert, una mica de pebre i oli d’oliva. També haurem de pelar i trossejar la dent d’all i, quan la tinguem, l’afegirem a aquesta barreja.

Pas 2

Ara és el torn de netejar bé els musclos, per això haurem d’anar amb molta cura i treure’n tots els pels que puguin tenir enganxats a la closca; quan ens assegurem que estan ben nets, els afegirem, també, a l’olla anterior. Llavors, la posarem al foc i deixarem que, tot plegat, es cuini a foc mitjà durant uns 10 minuts.

 musclos al vapor

Pas 3

Quan veiem que els musclos al vapor ja s’han obert, llavors apaguem el foc i, amb molt de cuidado, els hi treiem les closques (opcional), els servim en una fons àmplia i els reguem amb la resta de suc que ha quedat a l’olla. Bon profit!!

Musclos al vapor amb ceba: recepta senzilla de fer!

Però si no t’acaba d’agradar el gust del vi blanc, també podem preparar una altra recepta de musclos al vapor però, aquesta vegada, amb ceba i tomàquet, així farem una salsa perfecta per sucar-hi pa! Estàs a punt?

Ingredients per 4 persones: 

  • 1 kg de musclos
  • 1/2 ceba
  • 2 tomàquet
  • 2 dents d’all
  • sal y pebre
  • oli d’oliva

Pas 1

Per fer aquest plat de musclos al vapor amb ceba començarem tallant tant la ceba com el tomàquet i trossejant-los en trossos petits. Quan ho tinguem, posarem una mica d’oli a una cassola prou fonda i, allà, farem el sofregit amb els dos ingredients procurant que el foc estigui a temperatura mitja per evitar que es cremi.

Pas 2

Mentrestant, podem anar netejant bé els musclos treient els que estiguin ja oberts (els bons són els que s’obren quan es cuinen) o rentant-los acuradament per treure els pels o la brutícia que puguin tenir impregnats. Quan estiguin llestos, els afegirem a la cassola que estàvem preparant al primer pas.

Pas 3

Haurem de saltejar-los i anar remenant per a que els musclos al vapor s’integrin amb el gust de la ceba i del tomàquet; normalement triguen uns 7 o 10 minuts a obrir-se. En quant estiguin llestos, apaga el foc, descarta els musclos que no s’hagin obert i serveix-los inmediatament. Que aprofiti!

Foto. nimataniengorda.com

Foto. nimataniengorda.com

Vols compartir la teva recepta de musclos al vapor?

Elia

Redactora digital especialitzada en temes d'oci, cultura i benestar