Com fer all i oli: ràpid, fàcil i boníssim!

Compartir

T’agrada l’all i oli? Llavors estigues atent doncs a aquest article t’ensenyarem la millor maner de fer all i oli de forma casolana per a que gaudeixis del màxim gust i, sobretot, d’ingredients 100% de qualitat. Aprèn a preparar una de les receptes més nostres d’una forma senzillíssima i increïblement deliciosa!

A yCom.cat t’ensenyarem com fer all i oli en una recepta ràpida de preparar i, a més, també et mostrarem diferents trucs i consells per aconseguir sorprendre als teus convidats. Passa’t a la cuina catalana i gaudeix de l’all i oli autèntic!

Com fer all i oli sense ou

Hi ha diferents maneres de aprendre a fer all i oli però a continuació et mostrarem la recepta per fer-ho sense ou. Per aquesta recepta, necessitaràs els següents ingredients:

  • 3 o 4 grans d’all
  • Oli d’oliva de gust suau
  • Sal

Per a que l’all i oli surti més fàcilment haurem de tallar els alls en trossos petits, així, serà més fàcil aconseguir la textura que estem buscant. A continuació, posarem els alls en un morter juntament i començarem a picar-los fins que aconseguim una pasta. Hauràs de tenir molt paciència doncs és un procés lent i constant.

Quan notis que comença a fer humitat llavors és que anem pel camí correcte! Ara és l’hora d’afegir l’oli MOLT lentament mentre anem girant la mà de morter en el mateix sentit. És important que l’oli no caigui directament al fons del morter i que tota l’estona movem la barreja cap al mateix costat, sinó, l’all i oli es podria espatllar.

El canaló que té el morter és el lloc per on s’ha de tirar l’oli i, així, evitem abocar-ho directament al fons del bol. Mentre l’oli va caient haurem d’anar movent la barreja per evitar que arribi al fons del recipient. Sempre ha de passar prèviament per la mà del morter.

Has d’anar amb molt de compte amb la quantitat d’oli i anar a poc a poc doncs, si ens passem, es pot tallar i perdriem tota la barreja. Mirant la textura que té l’allioli podràs saber si necessita més oli o si, pel moment, ja n’hi ha prou. No has de deixar mai de remenar i si veus que la barreja s’enganxa a les parets del morter, bona senyal!

Quan detectis que l’all i oli ja té la textura habitual pots tastar-lo llegurement per provar el gust. Sobretot: no el fiquis a la nevera! Es millor que el reservis a un lloc fresc de la cuina; al no portar ou, no hi ha perill de que es faci malbé a l’exterior.

I llestos! Ja pots gaudir d’una autèntic all i oli català per sucar-hi pa. Bon profit!

com-fer-all-i-oli2

Consells per a que l’all i oli surti bé

  • Tirar l’oli a poc a poc i mai passar-se amb la quantitat
  • No fer moviments extranys amb la mà del morter i seguir moviments progressius i circulars cap al mateix costat
  • No has de deixar de remenar gaire estona perquè, sinó, se’t tallarà

All i oli sense ou amb minipimer

Si busques una recepta d’all i oli més ràpida de fer, pots provar d’usar la minipimer o una batidora qualsevol. És una manera més ràpida d’aconseguir aquesta deliciosa salsa perfecta per acompanyar els plats més gustosos.

Per aquesta recepta necessitaràs:

  • 3 gotets d’oli
  • 1 gotet de llet
  • 1 gra d’all
  • sal

Per fer aquest plat haurem de posar a la minipimer els ingredients que acabem d’indicar-te seguint l’ordre que t’hem marcat, és a dir, primer l’oli, després la llet, després l’all i, per últim, la sal. Has d’introduïr aquests aliments a un got apte per la batedora i, després, anar-ho batint ben a poc a poc per evitar que es talli.

En qüestió de 5 minuts tindràs llest el teu all i oli casolà i deliciós!

 

 

Elia

Redactora digital especialitzada en temes d'oci, cultura i benestar