Com fer pa de pessic esponjós – Recepta MOLT fàcil

Compartir

Per fer la base de les mones, per sorprendre als nostres convidats amb unes postres delicioses o, senzillament, per gaudir d’un diumenge de pluja a casa. El pa de pessic és una de les receptes de rebosteria més tradicionals i que sempre agraden a tothom. Un tipus de dolç que és molt fàcil de preparar a casa i que, a més a més, ens pot servir també per celebrar amb algú que és el seu aniversari.

Però, en ocasions, pot ocòrrer que la recepta que acabem treient del forn està seca i poc apetitosa… I doncs: què ha passat? Segurament l’hem deixat massa estona al forn i, finalment, ha acabat per endurir-se i perdre la seva textura tan reconeixible.

Per a que això no et passi, a yCom.cat t’expliquem com fer pa de pessic esponjós en una recepta que és molt fàcil de seguir i, el millor de tot, et sortiràn unes postres delicioses! T’hi apuntes?

Recepta per fer pa de pessic, la de tota la vida!

Comencem amb la nostra recepta casolana indicant els ingredients que necessites per a que el resultat sigui el que estem buscant:

  • 125 g de farina fluixa o de rebosteria
  • 125 g de sucre
  • 4 ous
  • 1 pell de llimona ratllada
  • 1 cullerada de llevat en pols
  • Mantega
  • Canyella (opcional)

Primer pas

Comencem a preparar el nostre pa de pessic esponjós introduïnt en un bol el sucre i els ous procurant que no hi caigui cap tros de la closca, barregem tots els ingredients i reservem. Ara, agarem la llimona, la rentarem acuradament i, quan estiguem segurs de que ja és neta, la ratllarem i la introduirem a dins el bol on tenim els altres dos ingredients.

Ara, per a que els sabors es barregin, encendrem la batedora o la trituradora i, a una velocitat lenta, anirem batint-ho tot plegat. Quan ja estiguin ben barrejats, pujarem la velocitat per, així, poder muntar els ous i que aquests agafin el volum que necessitem pel nostre pa de pessic. Hem d’aconseguir que els ous quedin ben muntats perque, així, aconseguirem una textura esponjosa i perfecta.

com-fer-pa-de-pessic-esponjos3

Segon pas

En quant ho tinguem, reservem i passem la farina per un sedàs per, així, aconseguir que aquesta quedi lo més fina i lleugera possible. La introduirem a un altre bol i, llavors, hi abocarem el llevat en pols (que podem comprar fàcilment al supermercat on fem la compra cada dia). Barregem els dos productes i reservem.

A continuació, agafarem un motlle apte pel forn i que servirà per poder fer el nostre pa de pessic esponjós. Haurem de desfer una mica de mantega i, quan estigui líquida, pintar el motlle per, així, evitar que se’ns quedi enganxat durant la cocció. En quant ho tinguem, tirarem una mica de farina i eliminarem la que sobri. El motlle ja és a punt.

Tercer pas

El següent pas consisteix en afegir la farina a la barreja primera que hem realitzat amb els ous. Hem de afegir-la molt lentament i, amb una espàtula, anar remenant-ho tot plegat per aconseguir que el volum dels ous no es vegin afectats, Ens haurem d’assegurar que la farina queda ben barrejada amb la resta dels ingredients perquè sinó podem notar com la nostra recepta està una mica més seca i amb un gust extrany.

pa de pessic esponjos

Quart pas

Un cop tinguem la barreja llesta, la ficarem dins el motlle que tenim engrassat, precalentem el forn a 180ºC i, quan estigui calent, fiquem el pa de pessic deixant que es cuini durant uns 30 minuts. Veuràs que, durant la cocció, el pa va augmentant de volum però, després, tornarà a baixar una mica, no passa res, és ben normal!

Per comprobar si la nostra recepta està llesta tan sols haurem de clavar-hi una punxa o, si no en tenim, una forquilla: si surt bruta, és perquè encara li queden alguns minuts de cocció. Quan surti completament neta, és quan ja està llesta.

Per donar-li el toc final al pa de pessic esponjós tirarem una mica de sucre llustre per sobre i, així, tindrà un gust deliciós que encantarà a tota la família! Bon profit!

Recepta de pa de pessic al microones, per a la vida moderna

Però si vols preparar pa de pessic d’una manera més ràpida i senzilla, pots provar de fer-ho al microones. Sí, sí: has llegit bé! Aquest electrodomèstic és perfecte per poder adaptar les receptes de cuina més tradicionals a la vida moderna i, així, estalviar-te temps.

Per a fer pa de pessic al microones hauràs de seguir totes les passes anteriors de la preparació arribant al tercer pas, el moment en el que tenim la barreja llesta. Llavors, en comptes d’utilitzar el forn per a cuinar el nostre plat, usarem el microones i, per això, necessitarem un motlle de silicona que sigui apte per aquest electrodomèstic. El pintarem amb una mica d’oli i hi abocarem la barreja que tenim preparada.

Ara, per cuinar-lo, haurem de tapar el motlle i encendre el microones a màxima potència (és a dir, a 800w) durant 7 minuts; quan passin, deixa que reposi 5 minuts més dins el microones perquè així aconsegueixi una textura esponjosa. Si no tens un microones amb aquesta potència, hauràs de deixar-lo més estona funcionant per a que es pugui coure bé.

Un cop hagi passat aquest temps, tan sols hauràs de fer la mateixa comprovació que en el cas que ho fessim al forn, és a dir, punxar el pa de pessic i comprobar que la punxa surt neta. En el cas que no sigui així, hauràs de deixar que es cuini uns minuts més (sense passar-te!). Quan ja el tinguis llest, deixa que es refredi i, després, treu el motlle. Que aprofiti!!

com-fer-pa-de-pessic-esponjos4

Elia

Redactora digital especialitzada en temes d'oci, cultura i benestar