Idees per sopar lleuger: consells i receptes

sopar lleuger
Compartir

Vols tenir cura de la teva salut i del teu cos? Llavors, has de començar a canviar alguns hàbits alimentàris que, segurament, poden estar afectant al teu benestar.

Has de tenir en compte que, l’àpat del sopar, és un dels més importants per poder gaudir d’una salut de ferro i d’un cos en bones condicions, per això, a yCom.cat volem donar-te les millors idees per sopar lleuger. Així, podràs inspirar-te per organitzar millor el teu menú setmanal i aconseguir menjar de forma sana i saludable.

Com sopar lleuger? Els millors consells

Tant si vols tenir cura de la teva alimentació per motius estètics com si ho vols fer per motius de salut, una de les principals coses que has de revisar és el que menges a l’hora de sopar. Pensa que, a última hora del dia, el nostre cos quasi bé no necessita energia. El que necessita és satisfer la seva gana però sense excessos de greixos ni de calories. 

Per tant, a l’hora de sopar hem d’apostar per aquells aliments que ens calmin la gana però que siguin saludables. El que busquem és satisfer la nostra necessitat però sense excedir-nos. Així doncs, algunes de les regles bàsiques per a poder sopar lleuger són les següents:

  • Res de carbohidrats: ni pa, ni pasta, ni arròs, ni llegums. A l’hora de sopar, s’ha d’evitar al màxim menjar aquest tipus d’aliment ja que és molt energètic i, per tant, molt calòric. Aquest menjar l’hem de consumir només durant l’esmorzar i/o el dinar, després, hem d’evitar-lo si volem cuidar la línia.
  • Aposta per les proteínes lleugeres: la millor opció per poder satisfer la teva gana és incloure proteínes als teus àpats. Per exemple, una truita, una mica de peix o de carn són opcions perfectes per sopar. Aixó sí, hauràs d’evitar cuinar aquests àpats amb salses o massa oli, millor que ho facis de forma lleugera com, per exemple, a la planxa, al forn, etcètera.
  • Omple el plat de vegetals: saludables i molt beneficiosos per sopar. Així són els vegetals. Per tant, la nostra recomanació és que preparis verdures a la planxa, al forn, al vapor, bullides… Les verdures calmaràn la teva gana (perquè són riques en fibra) i, a més a més, t’aportaràn moltíssims nutrients sense que t’aporti quasi bé calories. Una gran opció!

El secret per gaudir d’una vida sana no està en no menjar, sinó en aprendre a fer-ho bé. Per això, et recomanem que tinguis en compte aquests consells que t’hem donat i, a poc a poc, aconseguiràs gaudir d’un cos més fort i sa.

sopar lleuger

2 receptes fàcils i saludables per sopar lleuger

Ara que ja coneixes alguns consells, és el moment de donar-te les idees per sopar lleuger. Has de pensar que això només són alguns exemples de menús, tu podràs escollir l’ingredient que més t’agradi i cuinar-lo amb les espècies que prefereixis.

Només un recordatori: les carns magres són les més adequades a l’hora de sopar perquè són les que tenen menys greix. Aquestes carns són: les carns de pollastre, de paó i de conill.

Pollastre al forn amb verdures

Un dels milors plats per a sopar és aquest que calmarà la teva gana i, a més a més, t’aportarà nutrients excel·lents sense excessos de calories. Per a fer aquesta recepta, únicament necessitaràs:

  • 1 cuixa de pollastre per persona
  • Pebrot vermell
  • Ceba
  • Patates

Precalenta el forn a una temperatura de 200ºC per adalt i per abaix. Mentrestant, prepara el sopar. Renta i trosseja el pebrot, les patates i la ceba. A una safata de vidra tira-hi un rajolí d’oli d’oliva i impregna tota la safata amb l’ajuda d’un mocador o paper de cuina. Ara, posa-hi tots els ingredients creant, primer, la base d’hortalisses. A sobre, posa-hi la cuixa.

Hauràs de cuinar el pollastre a una temperatura de 180ºC durant una mitja d’uns 45 o 60 minuts. 

Espàrrecs verds saltejats amb ou

Una altra de les millors idees per sopar lleuger és aquesta recepta que també inclou proteína i verdures. En aquest cas, el que necessitem és:

  • 7 o 8 espàrrecs verds
  • 2 ous
  • All
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva

A una paella haurem d’abocar un rajolí d’oli oliva. Mentrestant, anirem netejant i trossejant els espàrrecs per a poder-los cuinar bé. Quan l’oli sigui calent, hi tirarem els espàrrecs amb una mica de sal, pebre i all trossejat. Barrejarem i deixem que es cuinin durant uns 5 minuts. Després, hi tirarem els ous i els trencarem remenant amb una cullera de fusta.

Quan estigui l’ou fet, apagarem el foc i servirem. Bon profit! 

Summary
Millors idees per sopar lleuge
Article Name
Millors idees per sopar lleuge
Description
L'àpat del sopar és un dels més importants per poder gaudir d'una salut de ferro, per això, a yCom.cat volem donar-te les millors idees per sopar lleuger

Elia

Redactora digital especialitzada en temes d'oci, cultura i benestar