Idees per sopar lleuger: consells i receptes

sopar lleuger

Vols tenir cura de la teva salut i del teu cos? Llavors, has de començar a canviar alguns hàbits alimentàris que, segurament, poden estar afectant al teu benestar.

Has de tenir en compte que, l’àpat del sopar, és un dels més importants per poder gaudir d’una salut de ferro i d’un cos en bones condicions, per això, a yCom.cat volem donar-te les millors idees per sopar lleuger. Així, podràs inspirar-te per organitzar millor el teu menú setmanal i aconseguir menjar de forma sana i saludable.

Com sopar lleuger? Els millors consells

Tant si vols tenir cura de la teva alimentació per motius estètics com si ho vols fer per motius de salut, una de les principals coses que has de revisar és el que menges a l’hora de sopar. Pensa que, a última hora del dia, el nostre cos quasi bé no necessita energia. El que necessita és satisfer la seva gana però sense excessos de greixos ni de calories. 

Per tant, a l’hora de sopar hem d’apostar per aquells aliments que ens calmin la gana però que siguin saludables. El que busquem és satisfer la nostra necessitat però sense excedir-nos. Així doncs, algunes de les regles bàsiques per a poder sopar lleuger són les següents:

  • Res de carbohidrats: ni pa, ni pasta, ni arròs, ni llegums. A l’hora de sopar, s’ha d’evitar al màxim menjar aquest tipus d’aliment ja que és molt energètic i, per tant, molt calòric. Aquest menjar l’hem de consumir només durant l’esmorzar i/o el dinar, després, hem d’evitar-lo si volem cuidar la línia.
  • Aposta per les proteínes lleugeres: la millor opció per poder satisfer la teva gana és incloure proteínes als teus àpats. Per exemple, una truita, una mica de peix o de carn són opcions perfectes per sopar. Aixó sí, hauràs d’evitar cuinar aquests àpats amb salses o massa oli, millor que ho facis de forma lleugera com, per exemple, a la planxa, al forn, etcètera.
  • Omple el plat de vegetals: saludables i molt beneficiosos per sopar. Així són els vegetals. Per tant, la nostra recomanació és que preparis verdures a la planxa, al forn, al vapor, bullides… Les verdures calmaràn la teva gana (perquè són riques en fibra) i, a més a més, t’aportaràn moltíssims nutrients sense que t’aporti quasi bé calories. Una gran opció!

El secret per gaudir d’una vida sana no està en no menjar, sinó en aprendre a fer-ho bé. Per això, et recomanem que tinguis en compte aquests consells que t’hem donat i, a poc a poc, aconseguiràs gaudir d’un cos més fort i sa.

sopar lleuger

2 receptes fàcils i saludables per sopar lleuger

Ara que ja coneixes alguns consells, és el moment de donar-te les idees per sopar lleuger. Has de pensar que això només són alguns exemples de menús, tu podràs escollir l’ingredient que més t’agradi i cuinar-lo amb les espècies que prefereixis.

Només un recordatori: les carns magres són les més adequades a l’hora de sopar perquè són les que tenen menys greix. Aquestes carns són: les carns de pollastre, de paó i de conill.

Pollastre al forn amb verdures

Un dels milors plats per a sopar és aquest que calmarà la teva gana i, a més a més, t’aportarà nutrients excel·lents sense excessos de calories. Per a fer aquesta recepta, únicament necessitaràs:

  • 1 cuixa de pollastre per persona
  • Pebrot vermell
  • Ceba
  • Patates

Precalenta el forn a una temperatura de 200ºC per adalt i per abaix. Mentrestant, prepara el sopar. Renta i trosseja el pebrot, les patates i la ceba. A una safata de vidra tira-hi un rajolí d’oli d’oliva i impregna tota la safata amb l’ajuda d’un mocador o paper de cuina. Ara, posa-hi tots els ingredients creant, primer, la base d’hortalisses. A sobre, posa-hi la cuixa.

Hauràs de cuinar el pollastre a una temperatura de 180ºC durant una mitja d’uns 45 o 60 minuts. 

Espàrrecs verds saltejats amb ou

Una altra de les millors idees per sopar lleuger és aquesta recepta que també inclou proteína i verdures. En aquest cas, el que necessitem és:

  • 7 o 8 espàrrecs verds
  • 2 ous
  • All
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva

A una paella haurem d’abocar un rajolí d’oli oliva. Mentrestant, anirem netejant i trossejant els espàrrecs per a poder-los cuinar bé. Quan l’oli sigui calent, hi tirarem els espàrrecs amb una mica de sal, pebre i all trossejat. Barrejarem i deixem que es cuinin durant uns 5 minuts. Després, hi tirarem els ous i els trencarem remenant amb una cullera de fusta.

Quan estigui l’ou fet, apagarem el foc i servirem. Bon profit! 

Summary
Article Name
Millors idees per sopar lleuge
Description
L'àpat del sopar és un dels més importants per poder gaudir d'una salut de ferro, per això, a yCom.cat volem donar-te les millors idees per sopar lleuger
T'interessen aquests continguts en català?

Subscriu-te al butlletí d'ycom i rebràs la informació més destacada i articles exclusius al teu correu electrònic una vegada per setmana.

Elia

Redactora digital especialitzada en temes d'oci, cultura i benestar

000-017   000-080   000-089   000-104   000-105   000-106   070-461   100-101   100-105  , 100-105  , 101   101-400   102-400   1V0-601   1Y0-201   1Z0-051   1Z0-060   1Z0-061   1Z0-144   1z0-434   1Z0-803   1Z0-804   1z0-808   200-101   200-120   200-125  , 200-125  , 200-310   200-355   210-060   210-065   210-260   220-801   220-802   220-901   220-902   2V0-620   2V0-621   2V0-621D   300-070   300-075   300-101   300-115   300-135   3002   300-206   300-208   300-209   300-320   350-001   350-018   350-029   350-030   350-050   350-060   350-080   352-001   400-051   400-101   400-201   500-260   640-692   640-911   640-916   642-732   642-999   700-501   70-177   70-178   70-243   70-246   70-270   70-346   70-347   70-410   70-411   70-412   70-413   70-417   70-461   70-462   70-463   70-480   70-483   70-486   70-487   70-488   70-532   70-533   70-534   70-980   74-678   810-403   9A0-385   9L0-012   9L0-066   ADM-201   AWS-SYSOPS   C_TFIN52_66   c2010-652   c2010-657   CAP   CAS-002   CCA-500   CISM   CISSP   CRISC   EX200   EX300   HP0-S42   ICBB   ICGB   ITILFND   JK0-022   JN0-102   JN0-360   LX0-103   LX0-104   M70-101   MB2-704   MB2-707   MB5-705   MB6-703   N10-006   NS0-157   NSE4   OG0-091   OG0-093   PEGACPBA71V1   PMP   PR000041   SSCP   SY0-401   VCP550   2V0-621   200-120   JK0-022   9A0-385   70-533   1z0-434   N10-006   PMP   70-532   300-320   70-412   100-105  , 70-410   9L0-066   NSE4   000-105   400-201   300-208   MB2-704   70-417   ICBB   350-060   NSE4   HP0-S42   NSE4   1Z0-144   70-246   101-400   000-017   300-208   1Z0-060   101-400   102-400   1Z0-804   70-534   350-029   70-178   70-462   EX200   000-017   9L0-012   CAP   000-106   C_TFIN52_66   c2010-652   CCA-500   70-488   N10-006   642-999   M70-101   300-135   2V0-621   CAP   300-135   C_TFIN52_66