Recepta fàcil de crema catalana – Son només 4 passes!

Compartir

No hi ha postre més deliciós que el de la crema catalana, no et sembla? La textura inigualable de la crema, el gust tan dolç del caramel… És un dels plats més autèntics de la nostra gastronomia i, a més, és molt fàcil de fer! A l’article d’avui d’yCom.cat volem descobrir-te una recepta fàcil de crema catalana que podràs fer en un obrir i tancar d’ulls i aconseguiràs sorprendre a tots els teus convidats. Què me’n dius? Pren paper i bolígraf i… mans a la crema!

T’interessa: Fer pa sense panificadora 

Crema catalana: Recepta tradicional

El primer de tot és comprar els ingredients que, per 4 persones, són els següents:

  • 750 ml de llet sencera
  • 200 grams de sucre
  • 50 grams de maizena
  • 6 rovells d’ou
  • La pell d’1 llimona
  • Sucre

Pas 1

Comencem afegint en un got la llet i la maizena i remenem per diluïr-ho tot plegat; quan estigui llest, reservem. Per una altra banda, batrem el sucre amb els rovells dels ous (treient prèviament les clares, la part més blanca, perquè no ens hi caldrà per fer aquesta recepta de crema catalana). Per barrejar bé aquests dos ingredients et recomanem que usis unes varetes que t’ajudaran a remenar completament fins que aconseguim una pasta cremosa. Reservem.

Pas 2

El següent pas es ficar en una olla petita, la resta de la llet i posar-la a calentar. A aquesta llet li afegirem la pell de la llimona que, prèviament, rentarem per treure-li qualsevol resta de brutícia. La pell que pelem de la llimona hem de procurar que no tingui la part blanca perquè podria donar un toc amarg a la nostra crema catalana.

Pas 3

Quan la llet comenci a bullir, abaixem el foc a temperatura mitja-baixa, treiem la pell de la limona amb una cullera de pal i,llavors hi afegim els rovells batuts amb el sucre que em fet durant el primer pas. Remenarem novament per procurar que tots els ingredients s’integrin al màxim i, quan els tinguem, afegirem al got de llet amb la maizena que teníem reservat. Remenem fins que aconseguim que la barreja estigui ben espessa.

com-fer-crema-catalana-facil2

Pas 4

Per acabar, apaguem el foc i fiquem la barreja que hem cuinat en diferents recipients individuals i, si poden ser, que siguin de fang perquè, d’aquesta manera, haurem fet una crema catalana tradicional al 100%. Si no en tenim, no passa res, qualsevol recipient pot servir-nos. Tirem una mica de sucre per sobre i, amb un bufador de cuina, el cremem fins que es torri el caramel. Fiquem la crema catalana a la nevera durant 3 o 4 hores i… a menjar!

I, per acompanyar la teva crema catalana, res millor com començar l’àpat amb un deliciós arròs negre amb sípia, per llepar-se els dits!

Elia

Redactora digital especialitzada en temes d'oci, cultura i benestar