Com fer una bona salsa brava – Ideal per les patates!

Compartir

No hi ha res més deliciós que, al migdia, a l’hora del vermut, gaudir d’unes canyes o d’un vermut negre acompanyat d’unes patates braves, no et sembla? Aquesta tradició convida a la relaxació, a la desconnexió i a gaudir d’un momento semblant a les vacances encara que sigue en ple hivern. Però, saps una cosa? No cal anar al bar de sota de casa per menjar unes bones patates braves, què va! Només cal que entris a la cuina, et possis el davantal i et preparis per aprendre una de les nostres receptes millor guardades: la salsa brava.

A yCom.cat volem que et converteixes en tot un cuinetes i, per això, t’ensenyarem com fer una bona salsa brava de forma rápida, senzilla i, el que és més important, boníssima! Ah, i res de salses que piquen com un dimoni, les nostres braves tindran el punt exacte de picant i de cremositat.

Aquest cap de setmana, el vermut es fa a casa!

Com fer salsa brava: pas per pas

A continuació t’ensenyarem com fer una bona salsa brava seguint una recepta que s’inspira en la tradicional però que hi aporta ingredients i textures úniques per aconseguir un plat que, segur, et despertarà els cinc sentits. T’animem a que, en comptes d’usar el kétchup o la salsa brava cutre del mercat, et posis a treballar a la cuina per aconseguir una salsa digna dels millors restaurants. I, per aconseguir-ho, necessitaràs els següents ingredients, per una ració pensada per a 4 persones:

Ingredients per les patates

  • 3 patates mitjanes – grans
  • Oli d’oliva
  • Sal

Ingredients per la salsa brava

  • 200 grams de tomàquet triturat
  • 2 cullerades petites de pebrot xoricer
  • 2 0 3 culleradetes de pimentó de la Vera
  • 1 bitxo
  • 1 all
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre

Pas 1

En la recepta de patates braves és igual d’important la salsa com les patates mateixes, per això, hem de remarcar que s’ha de vigilar atentament la cocció de les patates. El truc per fer-les com Déu mana és començar a bullir-les primer i, després, les fregirem amb oli calent.

Així doncs, començarem bullint les patates senceres (sense treure-li la pell) durant uns 20  30 minuts o fins que veiem que están toves però sense desfer-se. Llavors, les apartarem del foc i les reservem.

com-fer-salsa-brava3

Pas 2

A continuació, comencem a fer la salsa brava picant l’all i posant-hi oli a una paella; quan estigui calent, hi tirarem l’all i el fregirem juntament amb el bitxo. Quan veiem que la barreja comença a estar ben feta, torradeta, llavors hi afegirem l pebrot xoricer i el pimentó de la Vera. Remenem per a que tots els ingredients s’integrin.

Pas 3

Ara haurem de treure el bitxo i, llavors, inclourem el tomàquet a la paella cobrint tots els aliments que estem cuinant. Sobre tot has de recordar de treure’l perquè, sinó, la salsa brava agafarà massa el gust picant del bitxo i podría ser difícil de menjar pels comensals.

Rectifiquem de sal i i afegim un polsim de pebre i haurem de deixar que tot es cuini durant uns 15 o 20 minuts a foc baix per deixar que tots els ingredients es barregin i el tomàquet es fregeixi agafant una textura cremosa, densa i espessa.

Pas 4

Mentrestant, podem aprofitar per agafar les patates que hem bullit primerament i, com ja estaran fredes, podem pelar-les, si volem; tingues en compte que, moltes persones, prefereixen mantener la pell perquè els hi agrada la textura que dóna al plat de patates braves així que, com prefereixis! Les haurem de tallar a daus a la mida que preferim i, llavors, afegim abundant oli d’oliva a una nova paella.

Quan l’oli estigui calent, hi tirarem les patates amb el foc ben fort i, quan veiem que estan daurades, les girem per a que es facin per ambdós costats. Quan estiguin llestes, les retirem del foc i les col·loquem sobre un plat amb paper absorbent per a que agafi l’excés d’oli.

Pas 5

I ja, per acabar amb la nostra recepta de salsa brava, emplatarem les patates, hi tirarem una mica de sal i les cobrirem amb la salsa brava que hem preparat.

Ah: i si vols un toc encara més autèntic, et recomanem que, a més de la salsa brava, hi tiris també una mica d’allioli, ja veuràs quina delicia! Aquí podràs trovar una recepta casolana d’all i oli, per sucar-hi pa!

com-fer-salsa-brava2

Aquesta recepta l’hem probada després de consultar el blog Els Fogons de la Bordeta

Elia

Redactora digital especialitzada en temes d'oci, cultura i benestar