Com fer una salsa de ceps ESPECTACULAR :)

Compartir

Mmmmm… què bona la salsa de ceps, no et sembla? 🙂 El millor que té és que es tracta d’una salsa perfecta per a guarnir plats molt variats: un filet de vedella, uns spaghettis i, fins i tot, un senzill pit de pollastre. A yCom.cat volem explicar-te els secrets per a poder preparar aquest deliciosa salsa amb la que, segut, et lleparàs els dits!

I aquesta recepta de cuina també té un altre aspecte positiu: es tracta d’un plat MOLT FÀCIL de preparar i, també, molt ràpid ja que en menys de 20 minuts el pots tenir enllestit. Ara ja no tens cap excusa per no menjar sa i bé! Segueix llegint i aprèn com fer salsa de ceps en un obrir i tancar d’ulls.

Recepta de la salsa de ceps

Comencem a preparar la nostra salsa de ceps reunint tots els ingredients. Necessites:

  • 250 grams de ceps o bolets
  • 150 ml de nata per cuinar
  • 2 dents d’all
  • 1/2 ceba
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre
  • Nou moscada
  • Julivert picat

Pas 1

El secret per poder fer una salsa de ceps per sucar-hi pa és que aconseguim una base plena de gust i, per això, haurem de començar preparant molt bé els ceps abans de començar a fer la salsa. Per això, el primer pas és netejar molt bé els bolets treient qualsevol resta de sorra o brutícia que hi pugui haver; reserva.

A continuació, picarem l’all en trossos ben petits o, si ho prefereixes, pots triturar-los, farem el mateix amb la ceba i, per acabar, trossejarem el julivert.

Per què no acompanyes la salsa amb un pa cassolà?

Pas 2

A una paella hi tirarem un rajolí d’oli i, quan estigui calent, sofregirem l’all fins que es quedi d’un color dauradet. Ara, incorporem la ceba i rectifiquem de sal. Quan veiem que la ceba adquireix una tonalitat blanquinosa, és el moment d’afegir els ceps juntament amb la nou moscada. Remena per a que tots els ingredients es barregin. Rectifica de sal i, si vols, tira-hi una mica de pebre.

com-fer-salsa-ceps2

Pas 3

Un cop vegis que els bolets s’estan cuinant, és el moment d‘afegir a la paella la nata líquida. Hauràs d’abaixar el foc i posar-lo a temperatura mitja-baixa per a poder fer una salsa de ceps cremosa i amb la textura que estem buscant. Si buscaves una salsa una mica més líquida, pots incorporar un rajolí de llet fins a que aconsegueixis l’aparença que busques, compte no et passis!

Pas 4

El següent pas és opcional: si no vols una salsa amb trossos de bolets i prefereixes una salsa més homogènia i cremosa, pots apartar-la del foc, deixar que es refredi una mica i, llavors, ficar-la al got de la trituradora per aconseguir que els trossos de ceps es desfacin. Això és ideal per a les famílies amb nens que volen que mengin saludable sense queixar-se.

I de postres, la nostra crema catalana casolana!

Pas 5

Per acabar la salsa de ceps, hauràs d’apartar-la del foc quan vegis que està cremosa, normalment aquest procés triga uns 7 o 10 minuts. Posa-la en un recipient i, com a toc final, decora-la amb una mica de julivert trossejat (opcional) per a que les teves carns o pastes estiguin impressionants.

Salsa de ceps sense nata

Si vols reduïr les calories d’aquesta recepta de cuina casolana, a continuació et donarem els ingredientes que has d’utilitzar en comptes dels que t’hem mostrat al principi:

  • 250 grams de ceps
  • 1/2 taça de llet desnatada mushrooms sauce
  • 1 culleradeta de Maicena (per espessar la salsa)
  • 2 dents d’all
  • 1/2 ceba
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre
  • Nou moscada
  • Julivert picat

Simplement, hauràs de seguir les mateixes passes que t’hem indicat però, en el moment d’afegir la nata, afegirem la llet amb la Maicena, d’aquesta manera aconseguirem un plat deliciós i amb moltes menys calories. Bon profit!

T’ha agradat la nostra recepta de salsa de ceps? Comparteix-nos la teva!

 

Foto principal de recipeshubs.com

Elia

Redactora digital especialitzada en temes d'oci, cultura i benestar