Com fer sopa de peix – Per llepar-s’hi els dits! :)

com fer sopa de peix
Compartir

Et ve de gust preparar una sopa de peix casolana que realment tingui un gust deliciós? Llavors ¡ets al lloc correcte! A yCom t’explicarem, pas a pas, com fer aquest plat tan nutritiu, gustós i perfecte per a que els més petits de la casa mengin peix i, a més, els hi encanti!

Tots sabem el difícil que moltes vegades resulta que els nens mengin aliments com el peix, per això, una bona tècnica és procurar amargar-los en receptes que sí que els hi agradin com, per exemple, les cremes de verdures, els sucs de fruites i verdures o, en el cas que avui ens ocupa, la sopa de peix.

Així doncs, atent/a! Perquè, a continuació, t’explicarem com fer una sopa de peix boníssima, fàcil i que segur que farà que els nens vulguin repetir. Comencem!

Sopa de peix fàcil de fer

Farem aquesta sopa de peix senzilla per a que puguis fer-la a casa teva sense necessitat de passar-t’hi moltes hores cuinant ni, molt menys, complicar-te gaire la vida. Es tracta d’un plat fàcil que es pot cuinar sol i que t’oferirà un gust deliciós, sempre i quan comptis amb ingredients bons i de qualitat.

A continuació et proposem una sopa de peix amb arròs doncs, creiem, que es el millor hidrat que hi combina; de totes maneres, si prefereixes posar-hi fideus o qualsevol altra pasta, fes-ho! Pots adaptar aquest plat als teus gustos i preferències.

I si acompanyem el plat amb pa casolà fet sense panificadora?

Ingredients per 4 persones 

  • 500 g de peix variat (salmonet, lluç, rap, el que més t’agradi, vaja!)
  • 100 g d’arròs
  • 100 g de fideus nº 2
  • 100 g de gamba vermella fresca
  • 3 tomàquets madurs ratllats
  • 2 grans d’all
  • 2 cebes
  • aigua
  • oli d’oliva
  • sal

Ingredients que necessitem per a la picada

  • 1 gra d’all
  • una mica d’avellanes
  • julivert picat

Pas 1

Per poder fer una bona sopa de peix el primer que hem de fer es netejar el peix. Et recomanem que li demanis al peixater que te’l netegi per dins, així, nosaltres a casa només haurem d’acabar-lo de netejar però tampoc ens hi costarà gaire temps, només comprovar que no hi queden espines ni restes de brutícia ni budells.

Pas 2

A continuació afegim una bona quantitat d’oli d’oliva a una cassola o una olla i, quan estigui calent, agafarem el tomàquet triturat, la ceba i l’all i ho tirarem a dins per a poder fer el sofregit. Hem d’anar remenant i mantenir el foc en una temperatura mitja-baixa per a que no se’ns cremi. Mentrestant, anirem pelant les gambes per afegir-les al sofregit on, també, hi tirarem la pells i els caps per, així, donar-li un bon gust de marisc.

com-fer-sopa-de-peix

Pas 3

Quan hàgin passat uns 3 o 4 minuts, afegirem a la cassola el peix que hem seleccionat: el lluç, el rap, etcètera. Quan ja hi sigui tot a dins, tirarem aigua mineral fins que cobrim tot el peix, rectifiquem de sal i ho tapem deixant que es cuini durant uns 20 minuts. El foc es millor que estigui mitjà per a que es faci bé però no arribi a cremar-se; pots anar remenant de tant en tant el peix però amb molta cura per evitar que s’esmicoli.

Pas 4

Mentrstant, aprofitarem i prepararem la picada; per a fer-ho, haurem de posar en un morter les avellanes, l’all i el julivert i picar-ho fins que quedin trossoss petites que puguin integrar-se a la perfecció amb la nostra sopa de peix amb arròs.

Pas 5

Quan els 20 minuts hagin passat, anirem a la cassola i treurem els trossos grans de peix; reservem.  La resta la colarem guardant, per una banda, el sofregit i, per l’altra, els trossos de peix que s’han esmicolat. Llavors, en una altra cassola o una altra olla que tingui prou fondària afegirem la sopa de peix i, quan comenci a bullir, hi afegirem els fideus i l’arròs. Rectifiquem de sal i, en aquest moment, és quan hem de tirar la picada que hem preparat al pas anterior.

com-fer-sopa-de-peix3

Pas 6

Ara haurem de barrejar bé tots els ingredients i deixar que es cuinin durant 20 minuts a foc mitjà, el que estem fent ara es deixar temps a l’arròs i els fideus per a que es cuinin completament. Mentrestant, i quan el peix estigui fred, triarem la carn i li treurem les espines, repassa-ho bé per evitar que algú se’n trobi algun mentre es menja la sopa de peix.

Pas 7

Quan hagin passat 10 minuts de la cocció de la pasta, és el moment d’afegir el peix a la cassola (sense espines!). I, quan passin uns altres 10 minuts ja podrem apagar el foc, deixar reposar 5 minutets més i… a dinar!

Ah!! I de postres… una tradicional crema catalana que està DELICIOSA!

Gaudeix de la teva sopa de peix en només 7 passes!

 

Recepta inspirada en el blog La cuina de sempre

Summary
Review Date
Reviewed Item
Entra. Això es una recepta de com fer sopa de peix
Author Rating
51star1star1star1star1star

Elia

Redactora digital especialitzada en temes d'oci, cultura i benestar