2 receptes amb rovellons

Compartir

Ja és època de bolets! I d’entre tots els tipus i varietats que hi ha, a yCom.cat som fanàtics dels rovellons, un dels més difícils de trobar però que, realment, són boníssims!

Hi ha moltes maneres de cuinar rovellons i aprofitar, així, el seu exquisit sabor al màxim: des de receptes més senzilles a d’altres una mica més elaborades, a continuació t’oferirem 2 receptes amb rovellons que t’ajudaran a aprofitar la teva collita, boletaire 😉

Descobreix totes les receptes de verdures que tenim publicades

Recepta: Rovellons amb all i julivert

Comencem explicant la forma més senzilla i tradicional de cuinar rovellons: amb all i julivert! És un plat deliciós perfecte per a menjar com a acompanyant d’una bona carn o un bon tros de peix encara que, també, podem cuinar-los a mitja tarda i gaudir d’una tapeta increïble, no et sembla?

Ingredients per a 2 persones

  • 150 gr de rovellons
  • 1 gra d’all
  • Julivert
  • Sal i oli d’oliva

Es tracta d’una recepta de cuina MOLT fàcil i per la que només hauràs de seguir aquestes passes:

Pas 1

Si els hem anat a collir el bosc, el primer que haurem de fer serà triar-los, és a dir, comprovar que siguin aptes per consumir i que no tinguin cucs o paràsits. Un cop els tinguem triats i tallats, els netejarem amb abundant aigua i, després, el netejarem amb un drap humit per treure la sorra que puguin tenir.

Aprèn aquí a fer una escalivada al microones, boníssima!

Pas 2

Posarem l’oli a una paella i, quan estigui calent, hi tirarem els rovellons abaixant el foc a una temperatura mitjana. Saltejem durant un parell de minuts. Mentrestant, picarem l’all i el julivert en pedaços petits per a que es puguin cuinar fàcilment amb els nostres rovellons.

Pas 3

Quan veiem que els rovellons estan quasi llestos, hi afegirem l’all, el juliver i una mica de sal i deixarem que es cuini tot plegat durant 2 o 3 minuts més. I ja està!

Com veus aquesta recepta de rovellons amb all i julivert és molt ràpida i fàcil de fer, en menys de quinze minuts gaudiràs d’un plat espectacular a casa teva.

rovellons all i julivert

Recepta: Estofat de carn amb rovellons

Ara pujarem una miqueta el nivell per cuinar una recepta amb rovellons d’aquestes que se’t cau la llàgrima i tot! Es tracta de preparar una vedella estofada acompanyada amb els rovellons que hàgim triat i preparar-se per viure una experiència gastronòmica d’aquelles que fan vibrar.

Ingredients per a 2 o 3 persones

  • 500 gr. de vedella tallada a daus (procura que la vedella sigui tendra i apte per a estofats)
  • 1/2 kg de rovellons
  • 1 ceba
  • 1 copa de vi ranci o negre
  • 4 dents d’all
  • 1 cullerada de farigola
  • Oli d’oliva

Pas 1

Comencem amb aquesta recepta d’estofat de vedella amb rovellons. Per a fer-la, afegirem una mica d’oli a una cassola i el calentarem a foc mig. Mentrestant, netejarem i picarem la ceba en trossos petits i, si volem, la podem passar per la trituradora per a que el nostre estofat quedi millor: també, rentarem els rovellons i els tallarem en làmines.

Quan l’oli estigui calent, hi afegirem els dos ingredients a la cassola i deixarem que es cuinin durant uns 5 minuts, aproxidament.

Pas 2

Mentre es va cuinant, agafarem les dents d’all i les ficarem en un morter amb una mica d’oli. Haurem d’aixafar-lo bé per a que tot el suc que tenen al interior es barregi completament amb l’oli. Quan ho tinguem, l’afegirem a la cassola juntament amb la farigola i, si volem, una copeta de vi ranci o vi negre. Ho remenarem tot plegat i deixarem que es cuinin tots els ingredients durant uns 8 minuts, aproximadament.

Pas 3

A continuació haurem de tirar sal i pebre a la vedella i, després, ficar-la dins de la cassola quan el vi ja s’hagi evaporat. Remenem tot per a que els sabors es barregin i s’integrin entre ells. Ara, haurem d’abaixar el foc i deixar que es cuini durant 1 hora i 15 minuts, aproximadament. Ves remenant per evitar que la vedella es quedi enganxada a la cassola.

receptes-rovellons3

I tu, com sols cuinar els rovellons?

 

Elia

Redactora digital especialitzada en temes d'oci, cultura i benestar