Escalivada al microones: recepta ràpida i MOLT fàcil

Compartir

Un dels entrants més deliciosos que té la nostra gastronomia catalana és, sens dubte, l’escalivada, no ho creus? Els pebrots escalivats amb l’albergínia i la ceba ens ofereix una explosió de sabors a la boca que no tenen cap comparació. Per què: què hi ha més refrescant que un plat d’escalivada abans de començar un àpat? I per sopar a l’estiu? Res, la veritat és que res.

A yCom.cat volem oferir-te una recepta diferent d’escalivada i totalment adient pel món que ens ha tocat viure, ple de presses i amb falta de temps. Sí, sí: estem parlant de que aprenguis a fer una escalivada al microones i gaudeixis d’una recepta tradicional feta d’un mode totalment contemporàni. T’atreveixes a tastar-la?

Escalivada feta al microones pas per pas

Per a poder fer aquesta recepta catalana al microones i que el resultat sigui boníssim necessitaràs els següents ingredients:

  • 1/2 ceba
  • 4 cullerades d’oli d’oliva
  • 1 culleradeta de farigola
  • 1 albergínia
  • Sal i pebre

Pas 1

Comencem amb aquesta recepta d’escalivada al microones agafant una font apta per aquest electrodomèstic, hi tirarem un rajolí d’oli i l’escaparem amb una cullera o un pinzell per a que quedi tot cobert i, així, els vegetals no s’enganxin. A continuació, tallarem la ceba a tires i la posem a dins d’aquesta font, hi tirem un polsim de sal i pebre i, si volem, també hi afegim una mica de farigola (aquest pas és opcional, marca de la casa).

Pas 2

Tapem amb un tros de paper de forn la font amb la ceba i la introduïm al microones durant 5 minuts a una potència de 700 W. Quan estigui llesta, la treurem amb compte de no cremar-nos, remourem la ceba i tornarem a tapar la font perque es cuini 5 minuts més a la mateixa potència.

escalivada-microones-recepta2

Pas 3

Mentrestant, anirem rentant i tallant l’albergínia i el pebrot, també, a tires. L’especiarem amb sal, pebre i farigola (opcional, com ja hem dit) i quan la ceba estigui llesta, la treurem del microones i hi posarem els trossos de pebrot i d’albergínia per sobre. Tornem a tapar la font amb un paper apte pel forn i l’introduirem, novament, al microones durant uns 7 o 8 minuts a 700 W.

Quan hagi passat aquest temps, haurem de comprovar si estan fets i, per assegurar-nos, la millor manera és que punxem amb una forquilla i valorem si encara estan crus; si és així, deixarem que es cuini 1 o 2 minuts més.

Pas 4

Continuem amb la nostra escalivada al microones. Quan l’albergínia ja estigui feta, el següent pas és introduïr novament la font però aquesta vegada sense paper de forn. Haurem de deixar que es cuini durant 2 minuts a 800 W. I ja, per acabar, li tirarem un rajolí d’oli d’oliva per sobre dels vegetals i, si ens agrada, també podem tirar una mica de sal Maldon o sal normal.

I… llestos! En qüestió de 20 o 25 minuts ja tindrem la nostra escalivada al microones llesta per degustar! 

Important: si el vostre microones no disposa de 700 W, el millor que podem fer és posar-la a la potència que estigui més propera a aquest valor; augmenta una mica els temps de cocció i el resultat també serà deliciós!

 

Escalivada amb anxoves: com fer-la pas a pas

Però si cercaves una recepta més tradicional d’escalivada amb anxoves, a continuació et descobrim els ingredients que hauràs d’agefir a la teva recepta:

  • 1/2 ceba
  • 4 cullerades d’oli d’oliva
  • 1 culleradeta de farigola
  • 1 albergínia
  • Sal i pebre
  • 6 talls d’anxoves

El procediment que seguirem serà exactament el mateix que t’hem indicat en la recepta d’escalivada anterior però, en el moment de presentar el nostre plat, simplement hi afegirem els talls d’anxoves repartits per sobre dels pebrots, les albergínies i la ceba.

Una bona manera de presentar aquest plat als teus convidats és amb torrades de pa de pagès i pa amb tomàquet, d’aquesta manera podran anar fent un aperitiu mentre ve el primer plat.

Foto: RecetasGratis

Foto: RecetasGratis

I tu: com sols fer la recepta d’escalivada?

 

Foto principal: lacocinadealimerka.com

 

 

Elia

Redactora digital especialitzada en temes d'oci, cultura i benestar