El canvi climàtic serà més terrible

canvi-climatic-extrem
Compartir

La combinació dels seus impactes, com la pujada del nivell del mar, un major nombre d’ones de calor, sequeres, desforestació i pluges torrencials, augmentarà la gravetat dels efectes del canvi climàtic al llarg d’aquest segle, segons adverteix un nou informe realitzat per desenes de científics dels Estats Units.

Un equip de les Universitats de Hawaii i Wisconsin, ambdues als Estats Units, ha revisat milers d’estudis científics que analitzen l’impacte del canvi climàtic i ha arribat a la conclusió que el problema serà molt pitjor del previst fins ara pels científics.

Catàstrofe global

I per demostrar-ho, aquest grup d’investigadors ha realitzat un mapa mundial d’impactes, en el qual poden veure’s les conseqüències que tindrà el reescalfament de la Terra a cada país.

Per exemple, per al cas d’Espanya, aquest nou informe, que publica la revista “Nature Climate Change”, adverteix que en els pròxims 30 anys ( del 2019 al 2050), l’impacte negatiu de les sequeres augmentarà un 80%, el nivell dels embassaments baixarà una cinquena part i la desforestació s’incrementarà un 10%, perquè les pluges sobre la península Ibèrica es reduiran un 40%.

Aquesta anàlisi de milers d’estudis científics denuncia també que la combinació de les sequeres, onades de calor, incendis forestals, inundacions i augment del nivell del mar multiplicarà els efectes del canvi climàtic durant aquest segle i que això no s’havia previst fins ara.

Rècord de desastres

A més, aquest nou informe detalla com més de 3.000 d’aquests desastres climàtics ja han impactat, de forma negativa, en la salut de la població mundial i en la quantitat d’aigua dolça disponible, la qual cosa, al seu torn, ha provocat múltiples casos de refugiats climàtics. L’autor principal d’aquest informe, Camilo Mora, de la Universitat de Hawaii (Estats Units), adverteix a Nature:

Les emissions de gasos d’efecte hivernacle representen una gran amenaça per a la humanitat en intensificar simultàniament molts perills que han demostrat ser perjudicials en el passat.

Segons els pronòstics d’aquests 23 científics nord-americans, l’any 2100, per exemple, Nova York haurà d’enfrontar-se a quatre amenaces climàtiques (com l’augment del nivell mar o les pluges extremes), si les emissions mundials dels gasos d’efecte hivernacle no es redueixen.

A més, aquest mateix any, Sydney i Los Angeles es veuran afectades per tres amenaces climàtiques, alhora, i Ciutat de Mèxic fins a cinc.

Gemma
Etiquetes: