L’espectacular monstre marí a Nova Zelanda [Vídeo]

monstre-marí-a-nova-zelanda
Compartir

Quan sembla que no es poden descobrir més espècies noves, dos submarinistes troben en aigües de Nova Zelanda una desconeguda forma de vida amb aspecte de tub buit. “Mai havíem vist res igual, ni tan sols en vídeos. Va ser una trobada fantàstica i desconcertant“, van afirmar els bussejadors Steve Hathaway i Andrew Buttle al diari New Zealand Herald.

Tots dos es trobaven bussejant tranquil·lament quan van observar el que en principi podia semblar una enorme bossa de plàstic i, quan ho van veure més a prop, van arribar a pensar que es tractava d’un monstre marí.

Aquest estrany ésser aquàtic adoptava formes molt diferents mentre es movia entre els 5 i 15 metres de profunditat amb gran delicadesa mentre Steve i Andrew bussejaven i gravaven, segons han explicat. Malgrat tenir sòlids coneixements de biologia marina, els va costar molt arribar a la conclusió que es tractava d’un pirosoma, un dels animals marins més estrambòtics i singulars del planeta.

Es tracta d’animals del subfil dels tunicats amb forma cilíndrica allargada i flotant. En realitat, els pirosomes són estructures formades per milers de zooides, petits individus que, units entre si, formen aquest tipus de colònies que poden semblar un enorme cuc buit.

Gemma
Etiquetes: