La rata cangur desapareix a Austràlia

rata-cangur-a-australia
Compartir

El bettong del nord (Bettongia tropica) és un marsupial de la grandària d’una llebre que es desplaça saltant lentament i que va arribar a ser endèmic a tota Austràlia. Actualment ocupa una àrea de 145 quilòmetres quadrats en dos llocs dels tròpics humits de l’estat de Queensland, en el nord-est d’Austràlia. Es calcula que l’hàbitat d’aquests marsupials es va reduir de 355 quilòmetres quadrats en les últimes tres dècades i que solament la zona denominada Lamb Range, al sud-oest de la ciutat de Cairns, sembla conservar una població relativament forta.

Marsupial en perill d’extinció

No obstant això, segons alerta el Fons Mundial per a la Naturalesa (WWF), el nombre d’exemplars d’aquest animal, conegut a Austràlia com la rata cangur, s’ha reduït de manera dràstica. En l’actualitat, no supera els 2.500 exemplars i de no prendre’s mesures podrien desaparèixer en 10 anys. La xifra està molt per sota dels 5.000-1000 exemplars que es va calcular quan se li va donar l’estatus d”en perill’ a la llista vermella de la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa).

Una de les amenaces dels bettong del nord són els gats salvatges, un dels seus depredadors que va ser detectat en el 40 per cent de les onze zones analitzades, així com el bestiar i els porcs salvatges, competidors pel menjar i que alteren l’hàbitat i la disponibilitat d’aliments.

“Hem de protegir als bettong que queden conservant i restaurant els boscos, controlant les plagues i usant els plans recomanats de control d’incendis per mantenir i ampliar el seu hàbitat”, diu Tim Cronin, expert de la filial australiana de l’organització en un comunicat.

Aquesta espècie té un important paper en la naturalesa, per això, amb la seva mort es reduiria la diversitat de tòfones i la seva absència possiblement provocaria un dany irreparable a la diversitat dels arbres i l’ecosistema en general.

“Per empitjorar les coses, el canvi climàtic és probable que alteri més el seu hàbitat afectant la disponibilitat dels aliments estacionals i exacerbant les amenaces dels incendis i depredadors salvatges”, va indicar WWF en el comunicat.

La rata cangur desapareix a Austràlia
Valoreu aquesta publicació

Gemma
Redactora d'YCOM. T'acosta el contingut que genera més conversa a la xarxa.
Etiquetes: