Bad News: el joc que lluita contra les fake news

bad-news
Compartir

Un estudi de la Universitat de Cambridge ha descobert que un joc online que permet a la gent crear bots de Twitter, manipular fotos i divulgar teories conspiratives resulta eficaç a l’hora d’aguditzar el sentit crític davant les anomenades “fake news” o notícies falses. 

Els resultats de l’estudi realitzat a 15.000 usuaris del joc Bad News, llançat l’any passat pel Cambridge Social Decision-Making Lab (CDSMLab), van mostrar que és possible instruir al públic en la detecció de continguts propagandístics.

Sander van der Limitin, director del CDSMLab assegura:

“Les recerques suggereixen que les notícies falses es propaguen més ràpid i amb major penetració que la veritat, per la qual cosa combatre la desinformació seria com lliurar una batalla perduda

L’estudi, publicat el dimarts a la revista Palgrave Communications, va comprovar que jugar a Bad News durant només 15 minuts va ajudar els usuaris a desenvolupar ‘anticossos mentals’ contra les notícies falses. Els resultats van mostrar que els jugadors eren un 21% menys propensos a creure en fake news que abans de jugar al joc.

Etiquetes: