Els beneficis del cafè

beneficis-del-cafe
Compartir

Després de sentir el programa Un restaurant caníbal a Berlín del dissabte passat dedicat a l’univers del cafè, amb el gran barista Oriol Mestre, del Bond Café (abans Animal Coffee), calia seguir amb l’homenatge tot enaltint els grans beneficis d’aquest superfood

Els coffee lovers (i coffee addicts, en estricte) estem de sort. Una recerca basada en 40 estudis que han analitzat els casos de més de 3 M de persones i al voltant de 450.000 causes de mort conclou que beure dues tasses de cafè al dia augmenta l’esperança de vida, “independentment de l’edat, l’estat de sobrepès, el consum d’alcohol, l’hàbit de fumar i el contingut de cafeïna del cafè”.

Així s’especifica a la revista European Journal of Epidemiology, que n’ha publicat els resultats.

2 tasses al dia

Segons aquesta recerca, a més d’augmentar l’esperança de vida, el consum de cafè també redueix el risc de desenvolupar de càncer, diabetis i malalties cardiovasculars o respiratòries.

La directora de recerca de l’Institut Nacional de Salut i Recerca Mèdica de França, Astrid Nehlig, reconeixia que “és difícil calcular” quant temps allarga la vida però, en declaracions a The Sunday Times estimava que “possiblement agrega un parell d’anys més a la vida” i subratllava que, el fet que el cafè potenciï l’atenció i l’estat d’alerta també contribueix a aquest augment de l’esperança de vida.

James Bond prenia sempre 2 tasses de cafè per esmorzar. Molt fort, negre i sense sucre.

En estudis anteriors també s’havien descobert altres beneficis per a la salut del cafèretarda el creixement del càncer de pròstata, millora la salut general del cor i redueix el risc de desenvolupar malalties com l’Alzheimer o el Parkinson.

També la ciència assenyala quina és la millor hora per a prendre cafè: després de les 9.00 i abans de les 12.00. Entre les 8 i les 9 del matí és quan més cortisol tenim en sang. Aquesta hormona és de la qual depèn el nostre estat d’alerta, per la qual cosa si prenem cafè en aquestes hores, l’efecte de la cafeïna pot passar desapercebut. I el mateix succeeix entre les 12.00 i les 13.00, quan tornem a tenir un altre pic de cortisol.

El cafè, la matèria primera que mou més diners del món després del petroli, és també un altre superaliment.

Etiquetes: