BiciHub, el centre de la mobilitat sostenible i l’economia social a Barcelona

Bicihub Barcelona
Compartir

Des d’aquest mes de març, Barcelona compta amb el BiciHub, un nou espai dedicat a l’economia social i la mobilitat sostenible gestionat a través de la col·laboració públic-comunitària.

Situat a l’edifici de Can Picó, nau industrial situada al carrer Pere IV adquirida per l’ajuntament l’any 2007 i cedida el 2014 a la cooperativa Biciclot, es presenta com un projecte que farà confluir la formació, la reutilització, la producció, l’educació i la participació social. Dels 950 m2 rehabilitats, la meitat de l’edifici (440 m2) es destina a la nova seu de Biciclot, i l’altra meitat (510m2) es destina i gestiona a través de l’Associació Bicihub.

Una associació formada per un total de 24 entitats d’economia social i empreses del sector de la mobilitat i que s’encarregarà de gestionar aquest equipament amb l’objectiu d’impulsar la creació de nous serveis i activitats socials i empresarials relacionades amb el món de la bicicleta; promoure la formació i generar coneixement en matèria de mobilitat sostenible, especialitzat en la bici.

 

La inversió total per rehabilitar Can Picó i posar en marxa el nou espai ha estat de 1’1 milions d’euros i s’ha finançat en gran mesura amb una aportació municipal de 800.000 euros.

Serveis i activitats adreçats a les empreses del sector i a la ciutadania

BiciHub ha habilitat un espai a la segona planta per allotjar projectes empresarials i de les entitats sòcies amb capacitat de 16 llocs de treball. Aquest és un servei concebut per acollir projectes emprenedors del sector de la mobilitat i empreses i entitats ja constituïdes que aprofitaran l’espai BiciHub per facilitar el treball en xarxa i la intercooperació.

A l’espai BiciHub serà possible trobar tot un ventall d’activitats desenvolupades per l’Associació BiciHub o per les seves entitats membres. Destaquen les accions de capacitació professional per treballadors aturats o ocupats del sector de la bicicleta, accions de recerca i publicacions especialitzades en l’àmbit de la mobilitat sostenible; on es col·laborarà amb les administracions i les universitats per generar nou coneixement entorn la mobilitat sostenible a les ciutats, serveis al ciclista; serveis d’assegurances, serveis d’autoreparació, publicacions especialitzades, jornades i actes especialitzats.

©Ajuntament de Barcelona

FONT: Ajuntament de Barcelona
Etiquetes: