15F: Dia Internacional del Càncer Infantil

dia-internacional-cancer-infantil
Compartir

Des de fa 16 anys a Luxemburg, l’Organització Internacional del Càncer Infantil va declarar el 15 de febrer com el Dia Internacional del C, un dia pensat per conscienciar i sensibilitzar la societat sobre les necessitats i problemes que han d’afrontar els nens i adolescents malalts de càncer i les seves famílies.

I, amb motiu d’aquest dia, a Catalunya es celebren diverses activitats solidàries, com el ‘Taca’t pel càncer infantil’, que consisteix a organitzar una xocolatada solidària a la teva escola, empresa o entitat per recaptar fons per a la investigació d’aquesta malaltia a l’Hospital Sant Joan de Déu. O el mític Posa’t la Gorra, o la Run4cancer (que supera enguany els 400.000 participants), la cursa organitzatd per la Fundació Oncolliga Girona

10 anys del Posa’t la gorra!

En el marc d’aquest dia, l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC), entitat adherida a la FECEC, organitza el 17 de febrer la 6a edició del ‘Posa’t la Gorra!’ a la Seu Vella de Lleida, sota el hashtag #LluitaContraElCancerInfantil.

Un dels efectes secundaris que pateixen els infants i adolescents amb càncer, és la pèrdua del cabell i sovint es cobreixen el cap amb una gorra. Per això, s’ha organitzat aquesta festa com a símbol de solidaritat vers tots aquests infants.

La festa d’enguany està dedicada a la música, un art que ens acompanya al llarg de la història i que forma part la vida. La música és un vehicle que ens fa viatjar per moments bons, difícils i ens ajuda a expressar estats d’ànim quan no surten les paraules.

L’AFANOC celebra els 10 anys de La Casa dels Xuclis

Agatha Ruiz de la Prada, ha regalat un disseny de gorra ple de força i de vida, amb un gran cor sobre la visera com a símbol d’estimació, cura de l’altre i acceptació. Els seus colors llampants, que ens evoquen la diversitat, pluralitat, diferencia i convivència en un mateix espai, s’adapten perfectament al seu lema d’enguany:

La música dels Xuklis ens dóna color!

A Sant Joan de Déu, recalquen que el càncer infantil és molt diferent del càncer d’adults per 4 raons:

  1. Té una incidència molt més baixa.
  2. No es pot prevenir.
  3. Requereix teràpies diferents.
  4. Respon als tractaments també de manera molt diferent.

Per això, els resultats de les recerques del càncer d’adult no es poden extrapolar al càncer infantil i cal impulsar recerques específiques.

Els infants viuen amb més qualitat de vida

El laboratori d’investigació del càncer infantil Sant Joan de Déu ofereix les millors tècniques de diagnòstic molecular i de pronòstic de la malaltia, al mateix temps que treballa en el desenvolupament de noves teràpies més efectives, menys agressives i més personalitzades per als nens i nenes que pateixen càncer.

Amb les donacions s’aconsegueixen millorar els tractaments del càncer infantil i apropar-se al somni que un dia tots els nens i adolescents amb càncer es puguin curar!

El #DiaInternacionaldelCancerInfantil és un dia per subratllar que tots els nens necessiten tenir accés a un diagnòstic i un tractament precís i a temps i, també, que tot nen amb càncer mereix la millor atenció mèdica i psicològica, independentment del seu país d’origen, raça, estatus econòmic o classe social.

Més enllà d’estar malalt de càncer, cal valorar que un nen necessita jugar, anar a l’escola, badar, relacionar-se, inserir-se socialment, créixer i desenvolupar els seus potencials. Amb tractaments efectius i aplicats de manera primerenca la majoria d’aquests pacients poden curar-se.

 

Vine el pròxim 17 de febrer a la Seu Vella, posa’t la gorra pel càncer infantil i viu els colors de la diversitat!

Fins el pròxim dia 22 pots comprar la teva gorra!

Gemma
Etiquetes: