Els 20 codis PIN més insegurs al mòbil

numeros-pin-prohibits
Compartir

Els telèfons mòbils han passat de ser aquests aparells que et podies portar des de 0 euros quan adquiries una línia de telèfon a convertir-se en autèntiques peces de col·leccionista amb valors que sobrepassen els 2.000 euros. Uns dispositius que han passat de cridar i enviar missatges curts a convertir-se en autèntics ordinadors de butxaca.

Per aquesta mateixa raó, és cada vegada més important preservar la seva seguretat. L’alt preu que paguem pels nostres telèfons mòbils, unit a la gran quantitat d’informació que atresoren sobre cadascun de nosaltres, fa que sigui estrictament necessari establir unes mesures de seguretat que impedeixin a tercers aconseguir el control d’aquests.

Els 20 PIN més comuns al mòbil

Mentre que alguns opten per establir un patró de desbloqueig, d’ altres prefereixen utilitzar una contrasenya perquè ningú pugui accedir al dispositiu. No obstant això, no totes són segures. La majoria d’usuaris tendeixen a utilitzar claus senzilles de recordar per a no haver de pensar gaire. Contrasenyes, que es repeteixen en milions de telèfons de tot el món, que obren la porta a uns lladres que poden usar el teu telèfon mòbil per a vendre-li-ho a tercers i fins i tot per a fer-te xantatge.

Recentment, la directora de l’empresa de gestió de dades i seguretat Splunk, Tarah Wheeler, ha donat a conèixer quins són alguns dels més populars (i per tant menys segurs). Entre ells destaquen alguns com 1234, 1111, 0000, 1212 o 7777. Unes claus que, sens dubte, són de les més fàcils d’endevinar per part de terceres persones. Però no són les úniques.

Els codis PIN que mai no has d’utilitzar!

A través d’un tuit, Wheeler ha donat a conèixer la llista de 20 codis PIN més comuns. Des dels anteriorment citats fins a uns altres com el 1004, el 2000, el 4444, el 2222, el 6969, el 9999, el 3333, el 5555, el 6666, el 1122, el 1313, el 8888, el 4321, el 2001 i el 1010. Per aquesta mateixa raó, si tens algun d’ells, és recomanable que el modifiquis el més aviat possible.

Segons explica l’experta en ciberseguretat, aquests codis estan presents en el 26% dels telèfons mòbils que han estat hackejats

Per tant, es recomana utilitzar altres codis PIN per a preservar la seguretat dels nostres telèfons mòbils o perquè, almenys, siguin més complicats de desxifrar. No posis la data del teu naixement, evita repetir números de manera continuada i… sigues original!

Etiquetes: