Els perfils de Twitter de Política Lingüística superen els 100.000 seguidors

Comptes Twitter de Política Lingüística
Compartir

Els perfils de Twitter vinculats a Política Lingüística han assolit 101.850 seguidors al llarg de 2018. Aquestes xifres inclouen els seguidors dels comptes de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura i dels organismes adscrits, Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i TERMCAT Centre de Terminologia.

D’entre els diversos comptes destaquen pel nombre de seguidors el de @llenguacatalana i l’@optimotcat. El compte @llenguacatalana, que té 28.490 seguidors, ofereix informació sobre les tasques de foment del coneixement i l’ús del català que impulsa la Direcció General de Política Lingüística i informació d’actualitat sobre la llengua catalana. Per la seva banda, el compte del servei de consultes lingüístiques @optimotcat, amb 25.167 seguidors, resol dubtes sobre llengua proposats pels usuaris i ofereix continguts lingüístics de qualitat.

La suma total dels perfils de Twitter de la DGPL, que, a més dels dos citats anteriorment, inclou el de voluntariat per la llengua @vxlcat i el de cinema en català @cat_cine, és de 64.450. Pel que fa als perfils del Consorci per a la Normalització Lingüística i dels centres que en formen part tenen 20.565 seguidors i el TERMCAT, 16.842.

La presència a les xarxes socials de la Direcció General de Política Lingüística, el CPNL i el TERMCAT es concreta amb perfils Facebook, Twitter, YouTube i Instagram. En aquest últim cas, només tenen perfil el CPNL i el TERMCAT. Així, la xifra total de seguidors a Facebook és de 63.430, al YouTube, de 3.465 i a Instagram, de 5.660.

FONT: Llengua.gencat.cat
YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: