Cop a la pirateria del futbol: la policia retira 800 descodificadors de bars que emetien partits il·licitament

LFP lluita contra la pirateria als bars
Compartir

La Policia espanyola  ha intervingut 800 descodificadors en una macrooperació contra l’emissió il·lícita de partits de futbol en establiments d’hostaleria. Entre l’11 i el 13 de desembre, l’operatiu va inspeccionar 2.000 bars i restaurants, dels quals es va constatar que un 60% oferia els partits sense llicència.

La investigació es va iniciar a finals de novembre, quan la Lliga de Futbol Professional va denunciar els titulars de diversos establiments de l’Estat per un presumpte delicte contra la propietat intel·lectual, després d’haver comprovat l’emissió il·lícita a través de la seva xarxa de verificadors.

Segons la Lliga de Futbol Professional (LFP), un 52% dels establiments públics que emeten futbol estan subscrits al canal oficial de LaLiga, mentre que el restant 48% ho fa de manera il·lícita. D’aquests, el 33% faria un ús irregular mitjançant el senyal residencial i el 66% amb descodificadors il·legals.

La forma més comuna d’emetre els partits és la utilització d’un descodificador “vitaminat”, al qual s’ha alterat el firmware per poder descodificar el senyal privat i accedir al visionat.

La Policia continua investigant els fets a través del testimoni dels infractors, que han estat citats a declarar, i les anàlisis dels més de 800 descodificadors requisats.

FONT: Comunicació21
YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: