11-F: Dia de la Dona i la Nena en la Ciència

dia-internacional-de-la-dona-i-la-nena-en-la-ciencia
Compartir

La tercera edició de la Iniciativa 11 de febrer se celebra enguany de l’1 al 15 de Febrer de 2019. Aquest any acollirà més de 2.200 activitats que arribaran a unes 130.000 persones, el 90% se celebren en centres educatius de Catalunya i Espanya.

Les dones científiques tenen veu

Amb motiu d’aquest Dia, diverses professionals del sector volen agafar la paraula per a reivindicar-se, ja que, per desgràcia, només tres de cada deu investigadors del món són dones.

L’aula és un àmbit molt important en el qual combatre la bretxa de gènere en Ciència i Tecnologia. Per això, la Iniciativa ha fet un esforç especial un any més per a unir l’àmbit científic i l’educatiu #enclase11F.

Més de 900 persones de la comunitat científica, en la seva majoria dones investigadores, impartiran unes 1900 xerrades i tallers que arribaran a més de 100.000 estudiants en 800 centres educatius.

A més dels centres educatius, a la iniciativa s’hi han sumat nombrosos espais: centres de recerca, universitats, museus i centres culturals, empreses tecnològiques, biblioteques i llibreries i fins i tot bars!

11defebero.org

Per a conèixer les activitats (presencials i no presencials) es pot accedir a l’agenda, consultar el nostre mapa interactiu o fer cerques específiques en les taules. Per a estar al dia, també aconsellem seguir a les xarxes l’11defebrero i #activitats11F.

Hi trobarem: exposicions, cuentacontes, taules rodones, tallers, editations, cites amb científiques, programes de ràdio o visites als laboratoris entre altres activitats. Les llibreries i botigues estan convidades a decorar els seus aparadors amb llibres que visibilitzin a dones científiques i a compartir les fotos en xarxes socials amb l’etiqueta #escaparates11F.

El desembre de 2015 l’ONU va proclamar l’11 de febrer Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència amb l’objectiu de trencar les barreres que troben les dones i les nenes en l’àmbit científic.

El 2016 neix a Espanya la Iniciativa 11 de Febrero per a promoure la realització d’activitats que commemorin aquesta data, donin visibilitat a la dona científica i fomentin l’interès de les nenes per la Ciència i la Tecnologia. Aquestes activitats són organitzades per la comunitat científica i educativa, les institucions i la ciutadania en general.

En la primera edició de la iniciativa al febrer de 2017 es van organitzar prop de 350 activitats a tot el Regne d’Espanya i en la segona, el febrer de 2018, una mica més de 1.200.

 

Gemma
Etiquetes: