El futur de Rubí és “Smart City”

Rubí Smart City
Compartir

Esquerra Republicana (ERC) de Rubí ha concretat el seu projecte per a la ciutat i el futur és molt “smart”. Els Republicans tenen com a objectiu un projecte de ciutat a mitjà i llarg termini per fer de Rubí una localitat “sostenible, agradable per viure-hi i eficient per treballar-hi”.

Per això, la primera proposta global d’ERC per a la ciutat fa referència a la necessitat que Rubí esdevingui una Smart City. Segons el seu candidat, Xavier Corbera, les ciutats “han d’estar preparades per afrontar els reptes de futur, la qualitat de l’aire, la implantació d’energies renovables, minvar la desigualtat social, frenar el desequilibri territorial i afavorir el desenvolupament econòmic posant les persones al centre de les polítiques públiques, i amb un desenvolupament urbà equilibrat, sostenible i integrador”.

L’alcaldable, que sempre ha defensat la presa de les decisions orientades a aquest objectiu, reconeix que no pot ser expert en tot, però sí que cal que s’envolti dels millors per a aconseguir-lo. Així, Esquerra ha aprofitat per presentar Oscar Arnaiz, tècnic en sistemes de producció o vinculat professionalment a grans multinacionals, com la persona de confiança que pot tirar endavant aquest projecte a Rubí.

Segons els Republicans, la ciutat “s’està quedant despenjada en relació a la possibilitat d’afrontar els reptes de futur amb garanties” i ha preparat una proposta de “ciutat intel·ligent” perquè Rubí sigui capacitat d’utilitzar la tecnologia com a eina per avançar en cinc punts vitals per a la població:

  • En el desenvolupament econòmic: dotant d’eines al comerç local per competir amb la compra online, facilitar la comunicació intraempresarial per a l’economia circular…
  • En la gestió dels serveis públics: obtenint informació al moment sobre allò que passa a la ciutat, realitzant un control continu sobre els serveis de l’ajuntament.
  • En mobilitat i sostenibilitat: amb eines que permetin compartir vehicles, amb circuits d’enllumenat intel·ligent…
  • En els tràmits administratius: facilitant tots els tràmits online a la ciutadania.
  • Apostant per la transparència i participació de la ciutadania: proporcionant la informació a la ciutadania al moment i sobre  tot allò que afecti el ciutadà, establint la comunicació directa del ciutadà amb l’administració…
YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: