El Govern ressalta la importància de les empreses del sector TIC a l’economia catalana

El Govern ressalta la importància de les empreses del sector TIC a l'economia catalana
Compartir

El dimarts 26 de febrer, la Generalitat va oferir una recepció al centenar d’empreses catalanes del sector TIC que participen al Mobile World Congress 2019. L’acte, que va tenir lloc al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, va comptar amb la presència de la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi; el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

Actualment, a Catalunya hi ha més de 15.700 empreses dedicades al sector TIC que donen feina a més de 106.000 treballadors. Tenint en compte que el sector TIC és un dels més dinàmics de l’economia catalana, en les seves paraules de benvinguda als assistents, la consellera Artadi va subratllar la importància d’aquestes empreses, sobretot, aquesta setmana amb motiu del congrés de telefonia mòbil mundial.

Per la seva banda, el conseller Puigneró va destacar que el fet que Catalunya sigui avui “la Silicon Valley europea de les tecnologies del mòbil i de les smartcities no és per què sí”. “És fruit d’anys de treball. Visió i estratègia compartida entre el creixent i potent sector TIC i el Govern per fer de Catalunya un hub digital de referència mundial”, va afirmar.

Aposta ferma per la innovació i emprenedoria a Catalunya

En el seu torn, la consellera Chacón, va ressaltar que “el Mobile World Congress i el 4YFN són un aparador obert al món de la innovació en estat pur i també una mostra de l’activitat del Govern de la Generalitat pel foment de la nova economia productiva i l’evolució social”. “Estem decidits a accelerar l’economia de la innovació i l’emprenedoria a Catalunya”, va assegurar la consellera.

En aquest sentit, Chacón va recordar la iniciativa Catalonia Exponential, per captar inversions, noves tendències i facilitar les oportunitats d’entrada als ecosistemes d’innovació disruptiva d’arreu del món startups, pimes i grans empreses de Catalunya; i va mencionar la futura Llei d’Empreses Emergents, tecnologia i disrupció.

Finalment, la consellera d’Empresa va destacar que “les transformacions disruptives derivades de l’evolució exponencial de les noves tecnologies exigeixen la generació contínua de nou coneixement. I és precisament amb aquesta vocació que tirem endavant el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement”.

La consellera Chacón, intervenint a l'acte del MWC 2019.

La consellera Chacón, intervenint a l’acte del MWC 2019.

Etiquetes: