El TERMCAT publica la ‘Terminologia de la fotografia digital’

El TERMCAT publica la 'Terminologia de la fotografia digital'
Compartir

El TERMCAT ha publicat en línia la Terminologia de la fotografia digital, que recull més d’un centenar de termes seleccionats a partir dels conceptes d’ús més habitual en la pràctica de la fotografia digital, un àmbit que ha experimentat una gran revolució aquests darrers anys, la qual ha implicat un canvi significatiu de tota la terminologia associada.

Cada fitxa terminològica conté la denominació catalana considerada principal i les denominacions catalanes sinònimes, si n’hi ha; els equivalents en castellà i anglès; una definició, i, si escau, notes explicatives.

Per exemple, s’hi poden trobar termes que fan referència a càmeres i accessoris (càmera compacta, processador d’imatges i objectiu ull de peix), a procediments i tècniques (sobreexposició i viratge) i a atributs (soroll digital vinyetatge); també, a edició i publicació fotogràfica (àlbum digital mapatge tonal), i a tecnologia associada a les tècniques de fotografia digital (píxel calent i píxel mort).

L’obra ha tingut el suport del Govern d’Andorra i és fruit de la col·laboració del TERMCAT amb l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. La intenció és ampliar-ne aquest contingut inicial en futures edicions del recull.

La Terminologia de la fotografia digital forma part de la col·lecció Diccionaris en Línia del web del TERMCAT, que actualment ofereix més de 130 títols dedicats a diversos àmbits d’especialitat.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: