Política Lingüística digitalitza les seves publicacions del 1986 al 2005

Compartir

Des de l’apartat Material digitalitzat del web de Llengua catalana ja es pot accedir a les primeres col·leccions de sociolingüística i ensenyament de llengües, publicades en paper per la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) entre els anys 1986 i 2005. El Centre de Documentació de la DGPL ha digitalitzat una vintena d’obres i més de 300 comunicacions, que fins ara només s’hi podien consultar en format paper.

Es tracta de les sèries MonografiesInformesEstudisDocuments de treball i de la col·lecció COM / Materials didàctics. Premis John MacDowell. Entre els documents digitalitzats, destaca la sèrie Estudisque permet conèixer amb detall el nivell de competència lingüística de la població catalana als anys 90 del segle XX i les propostes que es van fer per a la difusió de l’ús social de la llengua catalana

En concret, a  hores d’ara es pot accedir en línia a aquells articles dels quals la DGPL disposa del drets de comunicació pública. Els autors d’obres publicades en aquestes col·leccions que encara no hi apareguin però que vulguin permetre’n la difusió digital, poden autoritzar-ho posant-se en contacte amb el Centre a través d’aquest correu electrònic: cddgpl@gencat.cat.

La Direcció General de Política Lingüística ha editat diferents col·leccions d’obres i materials relacionats amb política i planificació lingüístiques, ensenyament de llengua, dret lingüístic i sociolingüística, que es recullen al Centre de Documentació. El Centre pertany al conjunt de Biblioteques Especialitzades de la Generalitat (BEG). El seu fons, obert a la ciutadania, inclou més de 24.000 volums, 130.000 notícies i articles de premsa, revistes, cartells i audiovisuals sobre llengua i, especialment, política i planificació lingüístiques, sociolingüística, dret lingüístic i ensenyament de la llengua.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: