Europa necessitarà 8 milions d’experts en BigData en dos anys

Compartir

L’Eurecat, el Centre Tecnològic de Catalunya, ha manifestat la realitat d’un creixement ràpid del sector del Big Data i l’anàlisi de dades en els últims dos anys.

El centre tecnològic de Catalunya Eurecat ha fet saber recentment que en els propers dos anys Europa necessitarà 8 milions de professionals de Big Data. El director de la unitat BigData Analytics del centre, Marc Torrent, ha explicat que d’aquest nombre necessari, un milió no podrà cobrir-se per falta de personal format.

L’investigador sosté que sector professional “no podrà crear totes les capacitats i perfils necessaris per atendre la demanda del mercat”, malgrat “els esforços i inversions per emplenar aquesta bretxa”.

En els últims dos anys, el Big Data i l’anàlisi de dades ha tingut un creixement molt ràpid i “s’han generat el 90% de les dades que hi ha registrades al món, produïdes per humans, màquines connectades a Internet i registres de processos informàtics”.  Segons Torrent, “La tecnologia i el talent són bàsics per poder executar projectes innovadors, així com la cultura de cada companyia”.

El Big Data i l’anàlisi de dades és l’àmbit que ha registrat “el creixement més ràpid” en els últims dos anys, dins de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, apunta l’investigador.

Les empreses amb projectes més innovadors en Big Data són principalment grans companyies i empreses més petites com start-ups que neixen ja dins d’una cultura digital. En aquest aspecte, Barcelona s’ha convertit en la tercera ciutat europees en més nombre de noves empreses amb base tecnològica. El passat mes d’octubre  Barcelona va acollir  la tercera edició del Big Data Congress, amb més d’1.500 inscrits.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: