DZUVEO, EL CALMANT 1.000 COPS MÉS POTENT QUE LA MORFINA

dzuveo-nou-calmant
Compartir

EE.UU ha aprovat la venda del Dsuvia, un potent medicament contra el dolor. És un opiaci i la seva sortida al mercat ha generat una gran polèmica entre els científics, perquè la venda il·legal d’aquest tipus de fàrmacs ja provoca la mort per sobredosi de 115 nord-americans cada dia.

 

La poderosa FDA, l’Administració d’Aliments i Medicaments dels Estats Units, ha autoritzat la venda de Dsuvia, un calmant 1.000 vegades més potent que la morfina.

No obstant això, el president del Comitè Assessor de Medicaments Anestèsics i Analgèsics de FDA, Raeford Brown, havia demanat que no ho fes, perquè el consum excessiu d’opiacis ha provocat ja una greu crisi en aquest país, amb més de 100 morts diàries per sobredosis.

I encara hi ha més. L’abús dels opiacis genera unes pèrdues econòmiques anuals de més de 78.000 milions d’euros a l’any, per les baixes laborals i l’atenció mèdica que requereixen.

Davant l’al·luvió de crítiques, la FDA ha emès un comunicat que en el qual mostra la seva preocupació pel consum il·legal d’opiacis a Estats Units, però justifica l’aprovació del Dsuvia perquè és un “medicament prioritari per al Pentàgon“.

I aquesta és la raó: aquest nou analgèsic no és només molt més fort, sinó que la seva forma d’aplicació és molt senzilla, ja que n’hi ha prou amb col·locar una pastilla sota la llengua del pacient. I sens dubte això facilita el seu ús en el camp de batalla, segons reconeix la FDA.

Gran polèmica

El principi actiu del Dsuvia és el sufentanil, una substància que fins ara només podia administrar-se per via intravenosa o epidural. I precisament aquesta fàcil aplicació també pot disparar la seva venda al mercat negre dels opiacis, segons es denuncia una carta pública que ha signat un destacat grup d’experts i en la qual demanava que no s’autoritzés la seva venda als Estats Units.

A més, aquests especialistes, assenyalen que aquesta potent droga contra el dolor té també efectes secundaris greus, perquè pot provocar problemes respiratoris i d’addicció i, per tant, un abús en el seu consum pot causar la mort.

Advertiment

En el seu comunicat, la FDA recorda que l’Agència Europea de Medicaments també ha aprovat la seva comercialització a la UE (encara que amb un altre nom, Dzuveo) i ha explicat que el seu ús només està permès en centres sanitaris i sota prescripció mèdica durant un màxim 72 hores.

A Europa aquest nou analgèsic no estarà disponible als hospitals fins al primer trimestre de l’any 2019.

Gemma
Etiquetes: