El primer forat negre que fa girar l’Espai

el-forat-negre-mes-potent
Compartir

L’agència espacial nord-americana (NASA) i l’agència espacial índia (ISRO) han descobert un forat negre que gira a una velocitat propera al límit establert per la teoria de la relativitat d’Albert Einstein. Això suposaria que és capaç de fer que l’espai al seu al voltant també giri, segons Rodrigo Nemmen, autor principal de l’article que preveu ser publicat aviat per l’Astrophysical Journal.

Els forats negres fascinen als científics donada la seva complicitat i el misteri que els envolta. Però est és encara més especial, ja que gira a una de les velocitats més altes mai abans registrades. Tan sols s’han descobert cinc més amb característiques semblants.

AstroSat, el primer satèl·lit d’astronomia de la ISRO, va descobrir el forat negre en el sistema estel·lar binari anomenat 4O 1630-47. Instants després la NASA confirmava l’alta velocitat de gir a través de l’observatori de raigs X Chandra.

Segons relata Business Insider India, els científics solament tenen dues formes de mesurar els forats negres, per la seva massa o per la seva velocitat de gir. La velocitat de gir pot estar en qualsevol lloc entre 0 i 1. Aquest forat negre girava a una velocitat de 0,9. La teoria d’Einstein implica a més que si un forat negre gira tan ràpidament és capaç de fer que l’espai giri.

Si les condicions que es viuen al voltant dels forats negres són certes, l’entrada en el forat negre dels elements gasosos a la velocitat de la llum i les altes temperatures podrien ser la clau per entendre com es formen les galàxies.

Gemma
Etiquetes: