El Fòrum Gastronòmic de Girona acull més de 25.000 visitants

Compartir

L’edició 2018 del Fòrum gastronòmic se celebrarà el 18, 19 i 20 de novembre de 2018.

El Fòrum gastronòmic de Girona va tancar aquest dimarts amb més de 25.000 visitants i 250 empreses expositores. Van ser tres dies plens d’activitats relacionades amb el món de la gastronomia que van convertir la fira en un dels esdeveniments més grans amb aquest tipus de temàtica, on hi ha representats tots els sectors del foodservice i d’hosteleria.

Els directors de l’esdeveniment, Pep Palau i Jaume Von Arend, juntament amb la primera Tinenta d’Alcaldia de l’Àrea de Promoció econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana, han fet una valoració molt positiva de l’acte.  Palau ha destacat en la roda de premsa de clausura el gran èxit d’assistència a totes les activitats, especialment a les sessions impartides pels cuiners Joan Roca, Adoni Luis Adúriz o Paco Pérez amb prop d’un miler de persones a cadascuna.

Un altre dels punts clau, segons Palau, ha estat l’encert dels eixos temàtics que han permès compartir el públic professional amb a premsa gastronòmica. Així mateix, ha mencionat la consolidació de l’aposta per les sessions temàtiques (territori verd, mar i porc) i de l’Àgora, l’espai on els oficis han estat els protagonistes i que ha tingut una excel·lent acollida.

Durant la darrera jornada, es van dur a terme sessions al voltant de la cuina del món per experts en la matèria, així com la nova cuina valenciana i balear amb Vicente Patiño  o italiana amb Massimiliano Macia. Un dels tallers més esperats van ser els de cocteleria i els dels amants del vi amb Josep Roca del Celler de Can Roca.

Entre els guardons d’aquesta edició s’han entregat els Premis Josep Mercader
en reconeixement a la trajectòria professional de cuiners, etnòlegs, responsables de sala, productors i divulgadors de la cultura culinària catalana. Aquest any els protagonistes han estat la Núria Bàguena, en la categoria de divulgació; Toni Gerez, en la de sala; Albert Grassot, en la de productor; Miquel Bofill, en la del vaig veure; i Joan BoschBenvingut Aligué i Jaume Font, en la de cuina.

Per finalitzar l’esdeveniment amb un dolç sabor de boca, els visitants del Forum Gastronòmic van poder assistir a la final del concurs World Chocolate Masters a Espanya, organitzat per Cacao Barry, d’on ha sortir el representant que competirà a la gran final de París, Ivan Pascual.

La roda de premsa ha finalitzat amb l’anunci de la propera edició de Fòrum Gastronòmic, que se celebrarà a Girona el 18, 19 i 20 de novembre de 2018.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: