Hàbits de lectura: sis de cada 10 lectors prefereixen la versió en paper al llibre electrònic

Hàbits de lectura segons l'AIMC
Compartir

Està el paper mort? Segons l’últim estudi sobre els hàbits de lectura realitzat per l’AIMC (Associació per a la Investigació de Mitjans de Comunicació), la resposta és negativa. La investigació recull que el 61% desl Internautes ha llegit en alguna ocasió un llibre en versió digital. D’aquests, però, el 63% han confessat preferir la versió de paper al llibre electrònic.

Detallant els hàbits de lectura digital

Es tracta del tercer estudi que l’AIMC dedica a aquest àmbit amb l’objectiu de conèixer una mica més els hàbits de lectura dels internautes en els diferents canals (en paper, formats electrònics, webs…). A partir de més de 1.600 entrevistes a participants de l’EGM (l’Estudi General de Mitjans que realitza la mateixa associació), es va concloure que la lectura se situa com el tercer interès cultural per als internautes; després de la música i el cinema.

El 88% declara haver llegit algun llibre en els últims 12 mesos, a la vegada que el 43% assegura llegir tots o gairebé diàriament i un 21% més, un o dos cops per setmana. Un 12% declara no llegir mai o gairebé mai. Cal tenir en compte que només un 4% compra exclusivament llibres electrònics.

Més enllà dels llibres, la meitat dels entrevistats van dir llegir textos llargs (de diversos paràgrafs) tots o quasi tots els dies a Internet. A l’altre extrem, un 9% declara no fer-ho mai o gairebé mai.

Gaudint del temps lliure

L’AIMC també ens aporta dades sobre com els internautes gestionen el seu temps lliure. Segons l’estudi, els internautes declaren disposar de 2,8 hores lliures de mitja en un dia laborable. Un temps que puja a les 5,2 hores els dies festius.

En general, es declaren satisfets del temps que dediquen a Internet (83%) i a mirar la televisió (71%). Contràriament, no es mostren conformes amb l’estona que passen amb els amics o que dediquen a assistir a actes culturals. En aquests casos, la resposta majoritària és “M’agradaria disposar de més temps”.

Una altra dada interessant és la comprovació de l’augment de lectura en períodes vacacionals: un 55% declara llegir més, mentre només un 5% diu no llegir cap llibre durant aquestes èpoques.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: