Invertint el rellotge climàtic ─ Rumb a l’holocaust

holocaust-climatic
Compartir

Un estudi de científics d’Europa i els Estats Units demostra que les emissions contaminants de l’home està revertint una tendència al refredament de la Terra que es va iniciar fa 50 milions d’anys. I això dispararà les temperatures mundials fins a 13 graus i deixar-nos un planeta sense gel.

 

Un món sense gel

Si no es redueixen dràsticament les emissions mundials de C02, l’any 2030, el clima de la Terra serà ja semblant al que tenia el nostre planeta fa més de 3 milions d’anys. I llavors les temperatures de la Terra eren gairebé 4 graus més altes que avui.

I, segons publica la revista científica Proceedings de l’Acadèmia de Ciències dels Estats Units, en el 2150 tindríem ja un món gairebé sense gel, com va ocórrer fa 50 milions d’anys, quan les temperatures eren 13 graus més altes.

“Ens estem movent cap a canvis molt dramàtics en un marc de temps extremadament ràpid”, ha advertit l’autor principal d’aquesta recerca, Kevin Burke, professor de geografia a la Universitat de Wisconsin-Madison.

En aquesta recerca també han participat la NASA i les Universitats de Bristol i Columbia i confirma que la temperatura seguirà augmentant i, en conseqüència, les capes de gel es fondran. I assegura que hi haurà canvis climàtics “sense precedents” en l’est i sud d’Àsia, el nord d’Austràlia i la costa d’Amèrica.

Més morts

Però aquest informe científic també avança que en el canvi climàtic ja està causant danys molt greus, com un augment de la mortalitat, més incendis forestals i tempestes més intenses.

“Hi ha més energia en el sistema climàtic i això provoca esdeveniments més intensos”, conclou el professor Burke.

Aquest ampli grup d’investigadors europeus i americans denuncia que “la Terra es dirigeix al desconegut” i que això afectarà negativament a la vida dels nostres fills, néts i besnéts.

No obstant això, també proposen una solució per evitar aquesta espècie d’“holocaust climàtic”: substituir els combustibles fòssils per fonts d’energia més netes i lliures de carboni, com la solar o l’eòlica.

Gemma
Etiquetes: