Noves imatges de l’Univers

el-hubble-captura-la-imatge-mes-pregona-de-lespai
Compartir

El 24 d’abril de 1990, la NASA llançava a l’Espai el telescopi Hubble, un dels equips científics més importants del món. Des de llavors, aquest telescopi ha estat fonamental per a conèixer nous detalls sobre el Sistema Solar, de l’evolució de l’Univers i fins i tot per a confirmar l’existència de la matèria fosca.

En definitiva, el Hubble s’ha convertit en una de les eines d’exploració espacial més rellevants de la història de la humanitat. Ara, aquest telescopi ens ofereix la imatge més profunda de l’Univers presa des de l’Espai. Tot això gràcies als astrònoms de lInstitut d’Astrofísica de Canàries (IAC), els qui han tornat a processar les imatges capturades pel Hubble el 2004 i el 2012 amb l’objectiu de descobrir nous secrets sobre el nostre Univers.

Així es va crear la imatge més pregona de l’Univers

Per a crear la imatge més profunda de l’Univers des de l’Espai, l’equip ha processat una vegada més les imatges preses pel Hubble tant el 2004 com el 2012 en una regió anomenada Hubble Ultra Deep Field (HUDF). Una regió, que resulta de la combinació de centenars de fotografies fetes pel Hubble, en la qual podem trobar alguns dels detalls més remots del nostre Univers.

Després de considerar que el procés de combinació d’imatges de 2012 no era el més adequat, ja que es perdien objectes febles, l’equip d’investigadors va decidir optimitzar aquest procés amb l’objectiu de descobrir nous detalls sobre l’Univers, tal com explica l’investigador Alejandro S. Borlaff:

“El que hem fet és tornar a l’arxiu d’imatges originals, tal qual les va observar el Telescopi Espacial Hubble, i millorar el procés de combinació, mirant de preservar alhora les galàxies llunyanes i petites; i les regions esteses de les galàxies més grans”

La imatge revela nous detalls sobre l’Univers

Després d’optimitzar aquest procés, els investigadors han pogut recuperar una enorme quantitat de llum d’estrelles que s’havia perdut al voltant de les galàxies més grans d’aquesta regió. Una llum, que equival a haver recuperat una galàxia completa, que ha ajudat a demostrar que algunes de les galàxies que apareixen a la imatge eren gairebé el doble de grans que les mesurades amb anterioritat.

Per tant, la millora de les tècniques de processament d’imatges ha ajudat a revelar nous detalls sobre el nostre Univers. Mentrestant, el Hubble continua a l’Espai agafant més dades sobre tot el que ens envolta.

Un telescopi espacial, que aquest any complirà 29 anys i que es jubilarà l’any 21.

Gemma
Etiquetes: