IGTV: la novetat d’Instagram que vol competir amb YouTube

Compartir

Avui ens hem llevat amb una novetat en la manera de navegar a les xarxes socials: Instagram, la popular aplicació que és propietat de Facebook, ja permet publicar vídeos de fins a una hora de durada. La novetat es diu IGTV,  s’ha llançat alhora arreu del món, i s’hi pot accedir des d’un botó dins la pantalla d’inici habitual, però també funciona com a aplicació independent.

I és que no només permet visualitzar vídeos dels perfils que seguim sinó que ofereix les que que són tendència i els de celebritats que poden ser del nostre interès. D’aquesta manera, vol competir amb YouTube, però deixant clar que es tracta d’una aplicació pensada per ser gaudida directament des del mòbil, tal com van explicar ahir en la presentació oficial del servei.

Els usuaris poden penjar vídeos de fins a 10 minuts, i els creadors de continguts, com marques o influencers, de fins a una hora, entre els quals es podrà navegar amb la facilitat característica de l’aplicació. Així, trenca amb una limitació que la deixava fins ara fora de joc quant als vídeos, amb un format molt limitat. El botó d’IGTV avisarà els usuaris quan hi hagi contingut nou, sempre en format vertical i a pantalla completa.

A més, la nova plataforma permet als creadors desenvolupar canals: espais on poden guardar els vídeos per als perfils que els comencin a seguir o que s’hi subscriguin, i dins els vídeos es podrà afegir enllaços que connectin amb altres comptes.

Instagram ha aprofitat l’avinentesa per anunciar xifres: l’aplicació compta ja amb 1.000 milions d’usuaris actius, és a dir, perfils que utilitzen alguna funció de la plataforma com a mínim un cop al dia.

Ara per ara, el nou espai de l’aplicació no inclourà publicitat, però són moltes les maneres en les quals es poden monetitzar els serveis de la nova eina, que permetrà potenciar un format que és cada cop més present en les interaccions digitals.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: