El Japó esgota els números de telèfon

el-japo-esgota-els numeros-de-telefon
Compartir

A la fi de 2017, el nombre de línies mòbils superava per primera vegada a la població mundial. A pesar que el nombre d’usuaris únics per aquelles dates era de 5.000 milions, el nombre de targetes SIM utilitzades per persones es va elevar a 7.800 milions. Una bretxa que, a cada any que passa, és encara més gran.

El cas japonès

Per aquesta mateixa raó, les diferents nacions treballen en solucions per a quan deixi d’haver-hi números disponibles per a tots. Al març de 2010, el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç Espanyol anunciava, a través d’una disposició del Butlletí Oficial de l’Estat Espanyol (BOE), que obria la possibilitat al fet que els telèfons mòbils comencessin pel número 7 a causa de l’alta penetració de la línia mòbil: “De continuar creixent la demanda, el rang actual del 6 presentaria un gran risc d’esgotament en els pròxims anys”.

Un altre dels països afectats per l’alta penetració del telèfon mòbil és el Japó. En l’actualitat, els números de telèfon mòbil al país asiàtic posseeixen 11 dígits i comencen per ‘090’, ‘080’ i ‘070’. Mentrestant, els números associats als dispositius de la Internet de les Coses (des de forns intel·ligents a reguladors de llum) compten amb el prefix ‘020’ des de gener de 2017.

Segons dades del Ministeri de Comunicacions recollides pel Japan Times, dels 80 milions de números amb el prefix ‘020’ que es van crear en 2017, ja s’han assignat més de 32 milions en tot just dos anys. Per aquesta mateixa raó, i davant la imminent explosió de les xarxes 5G, l’organisme preveu que els números s’acabin durant el 2022.

10.000 milions de números

El 5G ens promet millors connexions per a poder desenvolupar la Internet de les Coses i les ciutats intel·ligents. Unes ciutats que requeriran, per descomptat, més dispositius connectats que puguin facilitar la vida a la societat. Per aquesta mateixa raó, les operadores necessitaran més números telefònics per a assignar a tots aquests nous productes, esgotant els actuals.

A causa d’això, i davant la imminent fi dels números d’11 dígits, el ministeri de comunicacions japonès planeja crear 10.000 milions de números telefònics de 14 dígits. Després de reunir-se amb les tres principals operadores de telefonia mòbil (NTT Docomo Inc., KDDI Corp. i SoftBank Corp), l’organisme va acordar un pla per a introduir aquests nous números a la fi de 2021.

Per tant, 10.000 milions de números nous per a fer front a l’apocalipsi dels números de telèfon al Japó.

Etiquetes: