La Marató 2018: Càncer [La solidaritat ens mou]

la-marato-2018-cancer
Compartir

El càncer ens toca a tots de ben a prop. Les xifres així ho diuen: 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones en tindran en algun moment de la seva vida. El càncer de mama, el càncer de còlon i el càncer de pulmó són els més comuns. Tot i els grans avenços que ha fet la recerca en els últims anys, el càncer continua sent la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones.

Per això, la recerca oncològica és una prioritat per aconseguir nous mètodes de prevenció, de diagnòstic i tractaments més eficients que augmentin la supervivència i la qualitat de vida dels pacients. Segons els experts, la immunoteràpia; la biòpsia líquida i els tractaments personalitzats són algunes de les línies en què actualment treballa la recerca.

Amb aquest objectiu i el de sensibilitzar sobre la malaltia, aquest diumenge 16 de desembre es farà la 27a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. A les 8.00 h, en Roger Escapa, donarà el tret de sortida a la macro-jornada solidària amb una edició especial del programa radiofònic El Suplement. Poc després, a les 10.00 h, Gemma Nierga i Ramon Gener s’hi uniran des de TV3 en una emissió en directe dirigida per Xavi Abad, que s’allargarà fins ben entrada la matinada.

L’experiència amb el càncer explicada en primera persona; la divulgació sobre com treballa actualment la recerca oncològica; i quins són els reptes del futur i l’entreteniment conformaran un espai que, cada any, atrau 3 milions de persones des de la televisió, la ràdio, la pàgina web i les xarxes socials.

 

Gemma
Etiquetes: