El malware esdevé Art

la-persistencia-del-caos
Compartir

Et gastaries més d’un milió d’euros en un ordinador farcit de virus? L’artista xinès Guo O Dong t’ofereix la possibilitat de fer-te amb un Samsung NC10, que actualment té un valor de mercat d’uns 50 euros, per poc més d’1.200.000 dòlars. Una “obra d’art”, tal com explica el seu autor, que dóna recer a 6 dels virus més perillosos de la Història.

La Persistència del Caos, 2019

Segons explica l’autor de l’obra, l’equip està segellat i no té connexions amb cap xarxa. És a dir, no pot ser utilitzat per a propagar els diferents virus a tercers dispositius. Per a aconseguir-lo tan sols has d’accedir a la pàgina web de l’obra, realitzar la licitació, i esperar a la fi del termini. Des que comencés la licitació, l’obra ha passat de valer un milió a 1.200.000 dòlars i tot apunta al fet que no serà el preu final…

Entre els diferents virus instal·lats en aquest ordinador podem trobar alguns com el clàssic virus I LOVE YOU, que va arribar a afectar a més de 500.000 sistemes, MyDoom, un cuc informàtic que va provocar importants danys a nivell econòmic o l’atac ransomware Wannacry, que s’endinsava en 200.000 ordinadors de 150 països al maig de 2017.

També uns altres no tan coneguts com ara el SoBig, el DarkTequila i el BlackEnergy.

Ver vídeo en directo de PersistenceChaos en www.twitch.tv

Les conseqüències del Wannacry

Segons explica l’autor de l’obra, els quatre primers van ser virus que van infectar i van danyar milions d’equips a tot el món. Mentrestant, el DarkTequila i el BlackEnergy van arribar a robar milers de contrasenyes bancàries a Sud-amèrica i fins i tot a provocar una costosa apagada a Ucraïna el 2015. Per tant, sis dels virus més letals en un únic ordinador.

Tal com demostra l’artista a través d’una retransmissió en directe de l’obra, exposada actualment a Nova York, l’equip mostra a la seva pantalla la imatge de Wannacry en segrestar els arxius d’un PC. Una obra d’art que, segons Guo O Dong pretén mostrar un catàleg d’amenaces històriques que han compromès a milions d’ordinadors a tot el món.

En definitiva, aquella persona que adquireixi aquest ordinador podrà ser testimoni d’alguns dels virus més letals de la Història. Uns virus que no només afectaven el món digital, tal com demostrava Wannacry després de paralitzar l’atenció mèdica en 16 centres del Regne Unit.

Etiquetes: