Canvis a ‘La Vanguàrdia’: el paper i el web estaran en una única redacció

Seu de La Vanguardia
Compartir

A partir de l’1 de gener del 2019, les redaccions del paper i del web de La Vanguardia s’unificaran en una única àrea integrada. Fins ara, existien dues estructures separades: Actividades Digital Media SL (ADM) per La Vanguardia Ediciones SL. Segons expliquen des del mateix mitjà, amb l’arribada del nou any, es durà a terme la integració de les activitats de les dues entitats sota una única estructura, organització i direcció. L’objectiu és assolir una complementarietat millor entre l’una i l’altra, que permeti aprofitar els punts forts de cadascuna i crear noves oportunitats de mercat juntament amb l’optimització de les operacions.

D’aquesta manera, asseguren, es podran fer més continguts, i millors, per al diari La Vanguardia en l’edició impresa i en la digital. Entre els reptes de futur d’aquesta unificació hi ha la implantació d’un sistema de pagament per continguts digitals.

Un bon moment per a ‘La Vanguàrdia’

La fusió de les redaccions impresa i digital de La Vanguardia arriba en un moment en què l’edició impresa ha consolidat el lideratge a Catalunya amb una audiència de 612.000 lectors de mitjana diària, segons l’últim EGM. Aquests números, el situen com el segon diari d’Espanya en nombre d’exemplars venuts segons la difusió de l’OJD. D’altra banda, LaVanguardia.com és el tercer diari digital de l’Estat amb 18,2 mi·lions d’usuaris únics mensuals i és líder a Catalunya amb 4 milions d’usuaris únics, segons dades del mesurador oficial ComScore.

El director de La Vanguardia, Màrius Carol, i el vicedirector i director de continguts de LaVanguardia.com, Jordi Juan, van donar a conèixer la setmana del 19 de novembre el procés d’integració a les dues redaccions, així com als membres del comitè d’empresa de les dues societats i al consell professional de La Vanguardia. Màrius Carol va assenyalar que “l’objectiu d’aquest canvi és potenciar la qualitat dels dos suports i mantenir el lideratge de La Vanguardia els pròxims anys”.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: