L’Acadèmia Catalana de la Música mostra el seu desacord amb la programació de matinada de TV3

L’Acadèmia Catalana de la Música mostra el seu desacord amb la programació de matinada de TV3
Compartir

L’Acadèmia Catalana de la Música ha comunicat el seu desacord amb els programes musicals que TV3 ofereix a les matinades. L’entitat considera que la seva motivació és “únicament recaptatòria” i que va “en detriment” dels autors i les editorials musicals.

Així, l’ACM entén que cal “reformular” el paper editorial de TV3 i buscar l’equilibri entre “la necessitat de vetllar pels interessos editorials dels seus continguts i la repercussió negativa de la seva intervenció en el sector musical”. Assenyala que la programació de matinada “perjudica” la promoció de la música del país i participa de “la devaluació del concepte i el respecte als drets d’autoria i propietat intel·lectual en la música”.

L’entitat també reclama que TV3 garanteixi que els músics participants siguin contractats i retribuïts “degudament” per les seves actuacions. En aquest sentit, afegeix que la remuneració ha de contemplar aspectes com són els assajos, els desplaçaments i les interpretacions enregistrades, així com l’emissió i reemissions dels programes.

L’Acadèmia Catalana de la Música recalca que Televisió de Catalunya hauria de ser “exemplar” respecte a l’exercici i el compliment de bones pràctiques en tots aquests aspectes.

FONT: Comunicació21.cat
YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: