El prototip de taxi aeri de Lilium s’enlaira amb èxit

lilium-jet
Compartir

El cotxe volador continua sent, avui dia, una quimera. A pesar que la ciència-ficció ens ha venut durant les últimes dècades que aquest tipus de transport seria el preferent a partir de l’any 2000 (en part aquí Dragon Ball ha fet mal),  encara no hi ha rastre de vehicles que aixequin més d’un pam del terra capaços de transportar persones. I ja han passat 20 anys.

No obstant això, cada vegada són més les empreses que treballen en aquest sector. Des d’Uber i Airbus, els qui estan desenvolupant els seus propis cotxes voladors, fins a altres empreses que treballen en drons adaptats a les necessitats humanes o motos voladores. Entre aquests projectes podem trobar el desenvolupat per la startup alemanya Lilium, que ha completat amb èxit el primer test del seu taxi aeri.

Fins a 300 quilòmetres per hora

Per bé que fou presentat el 2016, no ha estat fins tres anys més tard quan el vehicle ha començat a volar amb el seu projecte més ambiciós de cinc places. Tot això a través d’una primera prova, que ha estat compartida per la companyia al seu canal de YouTube, en la qual hem pogut veure al taxi aeri volant per primera vegada. En concret, el vídeo mostra el seu enlairament vertical, una de les característiques principals d’aquest vehicle.

Segons recullen al medi especialitzat The Verge, el taxi aeri de l’empresa alemanya té una autonomia de 300 quilòmetres i pot aconseguir velocitats que superen els 300 quilòmetres per hora. Gràcies a això, podria connectar l’aeroport JFK de Nova York amb el centre de Manhattan en tot just sis minuts, tal com afirmen des de la companyia.

Objectiu 2025

Segons expliquen des de Lilium, l’avió de cinc places ha estat confeccionat per a oferir un servei de taxi per a grups o famílies petites. Una alternativa al viatge per carretera tradicional que ajudaria en la seva descongestió. Malgrat que ajudaria a completar viatges d’una forma molt més ràpida que la convencional, des de l’empresa apunten al fet que el seu preu serà similar al del taxi de quatre rodes: “Volar des de l’aeroport JFK de Nova York fins al centre de Manhattan costaria entre 70 i 80 dòlars”.

Pel que fa al seu llançament per a ús comercial, la versió del prototip de cinc places pretén estar present en diverses ciutats de cara el 2025. Per tant, i a pesar que encara queden sis anys perquè aquest projecte es faci realitat, l’empresa alemanya mostra que el futur en aquest camp és esperançador.

Etiquetes: