La llengua de signes catalana, a punt de ser declarada patrimoni immaterial

Llengua de Signes Catalana
Compartir

La llengua de signes catalana (LSC) és més a prop de ser declarada manifestació del patrimoni cultural immaterial de l’Estat després que el Consell del Patrimoni Històric s’hi hagi pronunciat favorablement. Aquest tràmit és un requisit perquè la candidatura presentada en favor de l’LSC prosperi i el Ministeri de Cultura i Esport n’impulsi el reconeixement oficial, que s’ha de formalitzar en un reial decret.

La Confederació Estatal de Persones Sordes, de la qual és membre la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA), va presentar la candidatura l’estiu passat, amb una proposta que inclou també la llengua de seignes espanyola (LSE).

Després del pronunciament favorable del Consell del Patrimoni Històric a la candidatura, es preveu que la declaració de la llengua de signes catalana com a manifestació representativa del patrimoni cultural immaterial de Catalunya pugui ser realitat el 2019. Es tracta d’un pas important per a reforçar la la difusió del llenguatge, gràcies a la inscripció en l’Inventari General del Patrimoni Cultural Immaterial.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: