El Festival LOOP 2018 instal·la l’art a Barcelona

festival-loop-bcn
Compartir

Al Reial Cercle Artístic i altres setanta espais de Barcelona i rodalies, el Festival LOOP instal·la la seva potent oferta visual. Carolina Ciuti, directora artística diu

“El Loop ha volgut enfocar-se des del començament en el vídeo com un dels medis més representatius de l’època en la qual vivim, i per això és més fàcil que un públic, tant d’experts com de simples curiosos, o més generalista, pugui arribar a comprendre el missatge que l’artista vol transmetre”.

I en aquesta setzena edició, el LOOP aposta decididament pel talent local: el 65% dels 239 artists que hi exposen són barcelonins, o bé hi han establert residència artística, com la videoartista argentina Sol Prado i el seu projecte ENCLOSED, sobre unes instal·lacions a Grècia que han estat centre de leprosos; de presos polítics; centre psiquiàtric i ara, de refugiats. “Jo tinc un procés personal de psiquiatrització a la família, i aleshores vaig començar aquesta illa per aquestes repeticions que té la Història, i crec que en això mateix fa èmfasi la peça: en denunciar i ironitzar aquesta repetició com a lloc de reclusió”.

El Festival LOOP té la videocreació i la imatge com a essència, però enguany augmenta la seva confluència amb d’altres disciplines com el teatre, la dansa. I situa pantalles al MACBA, al MNAC, al Mercat de les Flors o al Museu Frederic Marès, on la seva escultura, Nuu, dialoga amb un vídeo enregistrat a les rutes turístiques de Barcelona.

El LOOP homenatja a la pionera de la videodansa a Catalunya, Núria Font, o el centenari del coreògraf Merce Cunningham. I el Museu d’Història de la Ciutat, el certamen mira enrere i a la seva capella hi instal·la, solemnament, l’obra col·lectiva En la Ciudad, impulsada el 1976. Memòria forjada en format Super8, i amb filmacions d’autors com Huerga, Antoni Miralda, Rabascall o Zulueta. Urbanisme, Art i denúncia.

Gemma
Etiquetes: