L’Optimot actualitza els diccionaris català-castellà i castellà-català d’Enciclopèdia Catalana

Diccionaris Optimot
Compartir

El cercador de dubtes lingüístics Optimot ha actualitzat els diccionaris bilingües català-castellà i castellà-català d’Enciclopèdia Catalana. D’ençà que l’any 2007 es van afegir aquests diccionaris com a fonts de consulta de l’Optimot, no s’havien actualitzat mai. Així, amb aquesta darrera actualització realitzada durant el mes de desembre, tots els diccionaris inclosos com a fonts de l’Optimot (el Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans, el Diccionari català-castellà i el Diccionari castellà-catalàd’Enciclopèdia Catalana, i tots els diccionaris terminològics del Termcat) ja estan actualitzats segons la nova normativa ortogràfica de l’IEC.

Altres millores que s’han fet aquest any al servei de consultes lingüístiques Optimot són el canvi de les URL del cercador i de totes les pàgines vinculades a una adreça segura HTTPS i el nou disseny de la pàgina principal del cercador per poder-hi afegir alguns reclams o notícies breus vinculades amb l’eina.

10 anys donant respostes

L’Optimot, el servei de consultes lingüístiques sobre la llengua catalana que ofereix la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Catalans i del TERMCAT, celebra aquest 2018 que fa deu anys que es va posar en funcionament.

En aquests deu anys, el SAP, que compta amb més de 12.000 usuaris registrats, ha atès més de 60.000 consultes. El cercador, que es va posar en funcionament uns mesos abans que el SAP, ha rebut durant aquest temps uns 100 milions de cerques. L’eina, que té com a objectiu facilitar a la ciutadania la comunicació de qualitat en llengua catalana, ha esdevingut un referent a l’hora d’escriure bé i de manera autònoma en català. Només l’any 2017 s’hi van fer 15 milions de cerques.

Amb motiu de l’aniversari, el passat mes de novembre, Optimot va organitzar el concurs #Optimot10amb què va voler premiar els seus usuaris més fidels.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: