Mengem plàstic: 5 grams a la setmana o una targeta de crèdit

mengem-plastic
Compartir

Un estudi de la Universitat de Newcastle (Austràlia), encarregat pel Fons Mundial per a la Naturalesa (WWF), suggereix que les persones consumim aproximadament 2.000 peces de microplàstics o derivats del mateix per setmana. Un total de 5 grams d’aquest material cada set dies, el pes equivalent a una targeta de crèdit com les que duem a la cartera!

Coberts, bastonets i palletes de plàstic tenen dos anys de vida

Segons revela aquest estudi, dirigit pel doctor Thava Palanisami, la font més gran d’ingestió de plàstic és a través de l’aigua, tan embotellada com en aixeta. També el marisc, la cervesa o la sal. Un problema, de caràcter universal, que es reflecteixen principalment en països com els Estats Units o a l’Índia, on podem trobar el doble de plàstic que en l’aigua europea o a Indonèsia.

Per aquesta mateixa raó, la WWF insta als governs a prendre una decisió:

“Aquestes troballes han de servir com una trucada d’atenció als governs. Els plàstics no només contaminen els nostres oceans i aniquilen la vida marina, estan entre nosaltres. L‘acció global és urgent i essencial per a fer front a la crisi del plàstic”

De fet, el director de WWF, Marco Lambertini, demana un tractat global per a abordar la contaminació plàstica: “Si no volem plàstic en els nostres cossos, hem de detenir els milions de tones de plàstic que es continuen filtrant a la Natura cada any. Necessitem mesures urgents a escala governamental, empresarial i de consumidors”.

Reduir el consum plàstic en el nostre dia a dia

Amb l’objectiu de revertir aquesta situació, la Unió Europea ha dut a terme diferents mesures. Entre elles podem trobar algunes com prohibir els plàstics d’un sol ús o obligar les diferents empreses a cobrar per les bosses de plàstic. No obstant això, tal com reconeixia el responsable de la campanya de plàstics de Greenpeace, Julio Barea, no és suficient.

Si ets d’aquestes persones que vol reduir el consum de plàstic, Greenpeace ofereix uns senzills gestos amb els quals podràs aconseguir-ho.

  1. En primer lloc, canvia les bosses de plàstic per reutilitzables i mira de comprar productes a granel!
  2. Si menges fora, rebutja tot aquell menjar que vingui embolicada en plàstic, la beguda en got de plàstic i les palletes.
  3. Tria ampolles i envasos reciclables i substitueix el tupper per la carmanyola d’acer inoxidable o vidre.

Gràcies a aquests senzills passos, aconseguiràs reduir el consum de plàstics de forma considerable!

Etiquetes: