Movistar+ subtitula en català 250 pel·lícules i 60 sèries amb el suport del Departament de Cultura

Movistar Subtítols Català
Compartir
L’any 2018, Movistar+ ha subtitulat en català 250 pel·lícules i 60 sèries amb el suport de la  Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura. Pel·lícules guardonades, films comercials d’alt taquillatge, cinema independent i d’autor, cinema comercial i cinema infantil integren l’oferta subtitulada al català de la plataforma de televisió Movistar+, que té el suport del Departament de Cultura.
Així, pel·lícules com La, La Land, La Forma de l’AiguaStar Wars: els Últims JediAssassinat a l’Orient ExpressWonderBlack PanterDetroit i Ferdinand i sèries com House of cards, Ray Donovan, Mr. Robot, Los Medici, El joven Sheldon i Castle Rock, arriben a les televisions del país amb una pista de subtitulació en català gràcies a l’acord de col·laboració, renovat cada any des de 2014, que ha servit per ampliar de manera efectiva i seguint les tendències de consum  actuals el repertori de pel·lícules i sèries disponibles en català. El balanç d’aquest període és la subtitulació de 1.165 títols cinematogràfics i 200 temporades de sèries de ficció amb més de 1.580 capítols.
Aquests nous continguts es poden veure pels diversos canals de Movistar+ (Movistar Estrenos, Movistar CineDoc&Roll, Movistar Acción, Movistar Comedia, Movistar Drama, Movistar Series, Movistar Seriesmanía) tant directament en el televisor com mitjançant ordinadors, mòbils, tauletes i consoles, i tant des de Catalunya com des de la resta de l’Estat espanyol.

Un servei conegut pel 50% dels usuaris

L’acord amb Movistar+ té com a objectius incrementar l’oferta de cinema subtitulat en català a la televisió; incorporar la llengua catalana a les sèries de ficció de gran èxit; impulsar l’oferta de continguts subtitulats en català en els serveis de vídeo a la carta, i fomentar l’hàbit de veure continguts audiovisuals en versió original subtitulada en català (VOSC).
Segons l’estudi impulsat per l’empresa l’any 2017, el 47% dels usuaris de la plataforma a Catalunya coneixen l’oferta de subtítols en català. D’aquests, un 60% considera que és una proposta interessant. A banda, el 44% dels que no coneixien encara el servei declaren que tenen la intenció d’usar-lo i un 85 % dels que l’usen mostren plena satisfacció.
A més, Movistar+ ofereix a la carta els àudios en català de les pel·lícules que han estat doblades en català amb el suport de Política Lingüística. Tots aquests continguts en català es poden consultar a la Base de dades Cinema en català, que actualment conté 4.764 pel·lícules i sèries en català.
YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: